Orizontes
  • Τοπικά
    • Νομός Καστοριάς
    • Άργος Ορεστικό
    • Εκδηλώσεις
    • Αστυνομικά
    • Νεστόριο
    • Δυτική Μακεδονία
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Υγεία
    • Tips
    • Ομορφιά
    • Διατροφή
    • Παιδί
    • Ψυχική Υγεία
    • Σπίτι
  • Απόψεις
  • Διεθνή
  • Υγεία
ΤΟΠΙΚΑ
  • Τοπικά
  • Νομός Καστοριάς
  • Άργος Ορεστικό
  • Εκδηλώσεις
  • Αστυνομικά
  • Νεστόριο
  • Δυτική Μακεδονία
News
  • Arts
  • Economy
  • Fashion & Style
  • Food
  • Health
  • Lifestyle
  • Politics
  • Science
  • Sports
  • Technology
  • Travel
Opinion
  • Today’s Opinion
  • Op-Ed Columnists
  • Editorials
  • Contributing Writers
  • Op-Ed Contributors
  • Opinionator
  • Letters
  • Sunday Review
  • Taking Note
  • Room for Debate
  • Public Editor
Most Popular
  • Art & Design
  • World
  • Blog
  • Business
  • Culture
  • Lifestyle
  • N.Y.
  • Newspaper
  • Photos
  • Post
Orizontes
  • Τοπικά
    • Νομός Καστοριάς
    • Άργος Ορεστικό
    • Εκδηλώσεις
    • Αστυνομικά
    • Νεστόριο
    • Δυτική Μακεδονία
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Υγεία
    • Tips
    • Ομορφιά
    • Διατροφή
    • Παιδί
    • Ψυχική Υγεία
    • Σπίτι
  • Απόψεις
  • Διεθνή
  • Υγεία
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα

ΔΙΠΑΕ: Δωρεάν στέγη σε περισσότερους από 110 φοιτητές

Πού βρίσκονται οι νέες εστίες
  • 3 minute read
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Up next
Kαινούργια σπιτάκια για τα φιλοξενούμενα ζώα του Eva’s shelter
Published on 14 Οκτωβρίου 2024
Author
Α. Μ.
Λύση για τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη δρομολόγησε η διοίκηση του πανεπιστημίου – Σχέδιο για καινούργια φοιτητική εστία στις Σέρρες
Δωρεάν στέγαση σε περισσότερους από 110 φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρει μέσα στο επόμενο τρίμηνο το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
Σε μία περίοδο κατά την οποία το ζήτημα της φοιτητικής στέγης βρίσκεται στο επίκεντρο με αφορμή την πτώση του ασανσέρ στην εστία του ΑΠΘ, αλλά και την αύξηση των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη, το ΔΙΠΑΕ δίνει διέξοδο στους φοιτητές οικονομικά ευάλωτων οικογενειών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η αγοραπωλησία ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στη Σίνδο, όπου φοιτούν συνολικά 15.000 φοιτητές. Το ξενοδοχείο που στεγάζεται σε κτήριο δεκαετίας, το οποίο μέχρι πρότινος εξυπηρετούσε φοιτητές έναντι ενοικίου, είναι δυναμικότητας 110 δωματίων, εκ των οποίων τα περισσότερα μονόκλινα. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με βάση τις ανάγκες των σπουδαστών, διαθέτοντας γραφεία, ντουλάπες και κουζίνα.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, ήδη βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφουν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με την οποία εγκρίθηκε η αγοραπωλησία. «Μετά την έκδοση της ΚΥΑ απομένει να υπογραφεί το συμβόλαιο και να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα. Μετά έχουμε δώσει ένα περιθώριο στον ιδιοκτήτη να το αδειάσει, γιατί είναι ήδη εν λειτουργία, οπότε σε δύο με τρεις μήνες θα είναι έτοιμο», ανέφερε.

Το ξενοδοχείο είναι ενεργό, ωστόσο είχε περιορισμένη πληρότητα, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές επέλεγαν να μείνουν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο πρύτανης εκτιμά ότι, εφόσον τα δωμάτια θα διατίθενται δωρεάν, η εικόνα θα ανατραπεί. Άλλωστε, όπως επισήμανε, ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση από αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν να ξενόγλωσσα προγράμματα του ιδρύματος.

Η ανακαίνιση των υφιστάμενων υποδομών και οι νέες εστίες στις Σέρρες

Για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών, η διοίκηση του πανεπιστημίου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, εκ των οποίων 1,85 εκατ. θα δαπανηθούν για την αγορά του ξενοδοχείου. Με το υπόλοιπο ποσό ήδη έχει προχωρήσει η ανακαίνιση των υφιστάμενων εστιών δυναμικότητας 200 δωματίων, ενώ θα χρηματοδοτηθεί μελέτη για την ανέγερση νέων εστιών στο παράρτημα των Σερρών, όπου σπουδάζουν 8.000 φοιτητές.

«Φτιάξαμε τα κλιματιστικά, παραλαμβάνουμε τώρα τα θερμαντικά σώματα, κάναμε εργασίες μόνωσης και αγοράσαμε καινούργια έπιπλα για τις εστίες της Σίνδου. Επίσης, ετοιμάζουμε μία μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για να χτίσουμε εστίες στις Σέρρες, όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα στέγασης. Έχουμε ιδιόκτητο οικόπεδο και τώρα είμαστε στη δημοπράτηση της μελέτης για νέα δομή δυναμικότητας 200 δωματίων. Παράλληλα, έχουμε υποβάλει αίτημα για να μας χρηματοδοτήσουν την ενοικίαση δωματίων μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο», ανέφερε ο πρύτανης.

Παρεμβάσεις φοιτητικής μέριμνας

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κάμπους της Σίνδου το ΔΙΠΑΕ επαναλειτουργεί το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2000 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά δεν διέθετε άδεια. «Είχε κατατεθεί και παλαιότερα ο σχετικός φάκελος κι εμείς τον συμπληρώσαμε και τον καταθέσαμε και πλέον είμαστε προ της αδειοδότησης, ενώ αγοράζουμε νέο εξοπλισμό. Εκτός από τους φοιτητές το γυμναστήριο θα το αποδώσουμε και στην τοπική κοινωνία, σε παιδιά και σχολικές ομάδες. Άρα δημιουργούμε ένα κάμπους στη Σίνδο, ενεργό, λειτουργικό και φιλικό», υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ιδρύματος έχει δρομολογήσει παρεμβάσεις για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Ήδη έχει δρομολογηθεί η δημιουργία Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα τεθεί δομή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, η διασύνδεση των φοιτητών και η πρακτική άσκηση. Επίσης, έχει υποβάλει πρόταση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότησης ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει μονάδα υποστήριξης ΑμεΑ, μέσω της οποίας θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη σε φοιτητές που έχουν ανάγκη, ενώ θα κατασκευαστούν έργα υποδομής που σχετίζονται με την προσβασιμότητα.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και για τη βελτίωση της πρόσβασης στο κάμπους της Σίνδου. «Ζητήσαμε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανταποκρίθηκε την αύξηση της συχνότητας των λεωφορείων, που πλέον περνούν ανά τέταρτο. Επίσης, προσπαθούμε να πιέσουμε να αυξηθούν τα δρομολόγια του προαστιακού Θεσσαλονίκη – Λάρισα και μέχρι να γίνει ο δυτικός προαστιακός θα βάλουμε λεωφορείο από τον σταθμό της Σίνδου μέχρι την πύλη του πανεπιστημίου», σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, τονίζοντας πως με τις πρωτοβουλίες αυτές, καθώς και με τις δράσεις που οργανώνονται σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα, θα τονωθεί η παρουσία των φοιτητών και συνεπακόλουθα και η τοπική οικονομία.

https://www.voria.gr/

You May Also Like
  • Women - Γυναίκα
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα

Έφτιαξαν μνημείο για την 41χρονη Όλγα που πέθανε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

Φόρο τιμής απέτισαν κάτοικοι του δήμου Αργυρούπολης στην Όλγα Δημητρακοπούλου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της
  • Α. Μ.
  • 06/09/2023
  • Ελλάδα
  • Περιβάλλον

Φωτιές: Στάχτη 470.000 στρέμματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Χάρτες με την έκταση των πυρκαγιών στη χώρα
  • Μ. Κ.
  • 02/08/2023
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία

Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι θερινές εκπτώσεις 2024.
  • Α. Μ.
  • 20/06/2024
  • Επικαιρότητα

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

 Έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 το χρονικό όριο αποσύνδεσης από το δίκτυο…
  • Ορίζοντες
  • 22/01/2019
  • Διεθνή
  • Επικαιρότητα

Ουκρανία – Ρωσία: Στην Κωνσταντινούπολη οι διαπραγματεύσεις

Επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν
  • Α. Μ.
  • 28/03/2022
  • Ελλάδα

Αναβολή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς

Αναβολή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς
  • Ορίζοντες
  • 30/03/2020
  • Επικαιρότητα

ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις σε 276 δήμους

ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις σε 276 δήμους
  • Ορίζοντες
  • 08/07/2018
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για άμεση και προσωποποιημένη πληροφόρηση των συνταξιούχων σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους

e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για άμεση και προσωποποιημένη πληροφόρηση των συνταξιούχων…
  • Ορίζοντες
  • 05/10/2021
  • Επικαιρότητα

Χάρης Θεοχάρης: «Δεν φταίνε οι τουρίστες για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας»

Ο Χάρης Θεοχάρης πήρε το βήμα σε συνάντηση σχετικά με τον τουρισμό και μεταξύ άλλων δεν…
  • Α. Μ.
  • 15/07/2021
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα

Οριστικό τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τις καθαρίστριες νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Μόνο έως τις 30 Ιουνίου θα μπορέσουν να παραμείνουν στα νοσοκομεία
  • Α. Μ.
  • 02/02/2024
IMPEL FURS
GASSI
Oriz
ΚΟΕΜ
CK FURS
ckfurs
ckfurs
  • Επικαιρότητα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη γενετική βελτίωση της αυτόχθονης ελληνικής φυλής του μαύρου χοίρου

Table of Contents Hide Χρόνος, τόπος και διάρκεια διεξαγωγήςΨηφιακή υποστήριξη μέσω…
  • 15/06/2026
  • 2 minute read
  • Travel - Ταξίδια
  • Νομός Καστοριάς

Ο Σύλλογος «Το Απόζαρι» στο Καρπενήσι

Ο Σύλλογος «Το Απόζαρι» στο Καρπενήσι
  • 02/12/2025
  • 1 minute read
  • Αθλητικά
  • Νομός Καστοριάς

Μια ξεχωριστή αθλητική γιορτή από τον Α.Σ. Καστοριάς

Μια ξεχωριστή αθλητική γιορτή από τον Α.Σ. Καστοριάς
  • 02/12/2025
  • 2 minute read
  • Αθλητικά
  • Νομός Καστοριάς

1980: Η Καστοριά κατακτά το κύπελλο Ελλάδος και ο Λάκης ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ κρατάει το κύπελλο

1980: Η Καστοριά κατακτά το κύπελλο Ελλάδος και ο Λάκης ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ κρατάει το κύπελλο
  • 02/12/2025
  • 1 minute read
logo
0
Designed & Developed by Adversal