Συγκινεί μια μητέρα, 64 ετών στο Βόλο που έδωσε ζωή στον 44χρονο γιο της, χαρίζοντάς του τον έναν νεφρό.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Πέμπτη στις 9 Νοεμβρίου, στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και είναι η τρίτη για φέτος.

Σημειώνεται ότι το 2023 έγιναν και δύο μεταμοσχεύσεις από πτωματικούς δότες σε νεφροπαθείς της Μαγνησίας όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά «τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τον κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, τον διευθυντή-συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, κ. Βουγά Βασίλειο και όλο το επιτελείο του. Επίσης, τον διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον κ. Πιστόλα Δημήτριο, για την άμεση προτεραιότητα, που δώσανε και έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη. Τον εξαίρετο Δρ. Ιωάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital, στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τον δότη και της τοποθέτησής του στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του, τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και με όλο το team του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, την διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την αφιέρωσή τους πάνω στους ασθενείς μας».

Από την πλευρά της η οικογένεια δότριας και λήπτη, ευχαριστεί θερμά, επίσης, το team της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, την προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής του 10ου ορόφου, που νοσηλεύτηκε η δότρια, για την άψογη εξυπηρέτηση της νοσηλείας της.

 

Ο Σύλλογος όπως και, η οικογένεια κάνουν έκκληση σε όλους, που περιμένουν το δώρο Θεού, να παίρνουν την γενναία απόφαση για να χαρίζουν την ζωή στους δικούς τους ανθρώπους, που περιμένουν στη λίστα αναμονής για 10 και 12 χρόνια.

cnn.gr

You May Also Like

Προκήρυξη Νέας Δράσης Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Προκήρυξη «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Η Νέα Δημοκρατία πάντα στο πλευρό των αγροτών

Η Νέα Δημοκρατία πάντα στο πλευρό των αγροτών

Καύσιμα: Ξανά την ανηφόρα παίρνουν οι τιμές – Αγγίζει τα 2 ευρώ η βενζίνη

«Δεν υπάρχει ζήτηση» εξηγεί ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Γ. Ασμάτογλου

Ο Παύλος Χαϊκάλης χρεώνει 120 ευρώ για «διαδικτυακή συνεδρία» 90 λεπτών

Από υφυπουργος, πρωταγωνιστής στο #metoo, και τώρα αστρολόγος – Η θύελλα που…

H συνολική επιχειρησιακή διαχείριση από το ΕΚΑΒ της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού SARS–CoV-2 στην Ελλάδα

H συνολική επιχειρησιακή διαχείριση από το ΕΚΑΒ της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού…

H Ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί

H Ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί