Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την Ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις“, σύμφωνα με το οποίο διευθετούνται ζητήματα, που άπτονται του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ειδικά για τη λειτουργία των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2021-2027. Παράλληλα, δίνει λύσεις και έχει σαφή αναπτυξιακή στόχευση, δίνει παράταση σε προθεσμίες επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους, ενώ υπάρχουν και διατάξεις με κοινωνικό πρόσημο. Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι ένα σχέδιο που κατατέθηκε και εγκρίθηκε πρώτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης που εξαρτώνται από τον λιγνίτη.

 

Από το βήμα της Βουλής όμως η Μαρία Αντωνίου ανακοίνωσε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία διευθετήθηκε ένα μείζον θέμα που αφορούσε τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» του Δήμου Καστοριάς, έπειτα από πρωτοβουλία και παρέμβαση της ίδιας στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

“Ευχαριστώ θερμά τους συναρμόδιους Υπουργούς, αλλά πρωτίστως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για τις διατάξεις του άρθρου 94 που αφορά ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ. Με τη συγκεκριμένη διάταξη επιλύονται δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καστοριάς.               Για μας στη Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη της χώρας είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας, απαλλαγμένο από κομματικά πρόσημα, με μόνο σημείο αυτό του πολλαπλασιασμού και γινόμενο το συμφέρον του ελληνικού λαού”.

 

Video: https://youtu.be/deZZbyouZ7s

You May Also Like

Ένα ταξίδι στις ομορφιές της φθινοπωρινής φύσης στο Καστανόφυτο

Ένα ταξίδι στις ομορφιές της φθινοπωρινής φύσης στο Καστανόφυτο

Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» περνά στην επόμενη φάση. Πότε ενεργοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η επιλογή λήψης ή μη δανείου για τη Δυτική Μακεδονία;

Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» περνά στην επόμενη φάση. Πότε  ενεργοποιείται στην…

Προς καραντίνα χωριά της Κοζάνης όπου βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά της Δαμασκηνιάς…

80 εκατ. ευρώ έρχονται στη Δυτική Μακεδονία

Επιμέρους έργα σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Αναβολή τελετής Ορκωμοσίας στο Άργος Ορεστικό

Λόγω αντικειμενικών  δυσκολιών επί της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη…

Οφέλη για την Καστοριά και από την 2η συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Οφέλη για την Καστοριά και από την 2η συνάντηση του Βουλευτή Ζήση…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Είναι θέμα πολιτισμού η στάση μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Είναι θέμα πολιτισμού η στάση μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα»

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για την επερχόμενη κακοκαιρία. Οδηγίες προς τους πολίτες

    Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για…