«Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη διαδικασία να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως», σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο πρόεδρο του κόμματος

Κριτική σε υψηλούς τόνους κατά του Στέφανου Κασσελάκη άσκησε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εξελίσσεται δυστυχώς σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης».

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι «να αλλάξει τόνο η συζήτηση για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι «η ριζοσπαστική, δημοκρατική Αριστερά ποτέ δεν φοβήθηκε τις διαφορές» και ότι «χρειάζεται η δημοσιότητα για να επέλθει ξανά η ισορροπία».

Απαντώντας στις επικρίσεις ορισμένων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία όσο γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Αυτό είναι τραγικό. Εχουμε πόλεμο στο πόδια μας και ο κ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε το ψήφισμα στον ΟΗΕ, έχουμε την κλιματική κρίση, πρόκειται για τεράστια ζητήματα. Και δεν ενδιαφέρει την κοινωνία ποια είναι η συγκρότηση του δεύτερου σε δύναμη κόμματος στην Ελλάδα;».

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» κάνει κόμμα και η Εφη υπομονή

Οσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Δρίτσας εκτίμησε ότι «δυστυχώς εξελίσσεται σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης», διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Σε σχέση με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ –και ήρθαν πολλοί και ψήφισαν πράγματι– ένα μέρος του δεν έχει ενεργό συμμετοχή και επέλεξε μια φυγή προς τα εμπρός με τα δικά του κριτήρια».

Συνεχίζοντας την πολιτική του κριτικής προς τον κ. Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο ίδιος δεν μπορεί να παίρνει μια πρωτοβουλία και να θέτει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος, δεν έχει συνάφεια. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο καταστατικό» και συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια της καμπάνιας του δεν εξέθεσε ούτε μία πολιτική άποψη προγραμματική και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Μετά έχει θέσεις, αλλά είναι ξένες προς την παράδοση της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι διχασμός; Δεν είναι παραλογισμός;».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «αυτό το παράλογο πρέπει να βρει έναν τρόπο κάθαρσης ανάλογο με αυτόν της αρχαίας τραγωδίας». Εξήγησε, μάλιστα, ότι «δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Κασσελλάκη, πολιτική είναι η διαφορά, είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα».

«Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να μπει στη διαδικασία να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως» κατέληξε, εκφράζοντας την άποψη ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Μίλησε… το κινητό: Με αυτά τα μηνύματα πίεζε τις κοπέλες να πάνε στα πάρτι

Table of Contents Hide Μίλησε… το κινητό: Με αυτά τα μηνύματα πίεζε…

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον ιό SARS-CoV-2, των εργαζομένων και όλων των τροφίμων κλειστών προνοιακών δομών της Αττικής

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον ιό SARS-CoV-2, των εργαζομένων και όλων των…

Έλεγχοι της αγοράς του κρέατος εν όψει των εορτών του Πάσχα

Έλεγχοι της αγοράς του κρέατος εν όψει των εορτών του Πάσχα

Προσφυγικό: Ένταση και χημικά στις Καστανιές

Προσφυγικό: Ένταση και χημικά στις Καστανιές

«Κέρδισες!»: Το ελληνικό βίντεο που έφερε δάκρυα στα μάτια ενός εκατομμυρίου θεατών

«Κέρδισες!»: Το ελληνικό βίντεο που έφερε δάκρυα στα μάτια ενός εκατομμυρίου θεατών

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο συνηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Είναι προσωπικοί οι λόγοι»

«Ντύθηκαν» τεχνικοί φυσικού αερίου και της έκλεψαν 80.000 ευρώ

«Ντύθηκαν» τεχνικοί φυσικού αερίου και της έκλεψαν 80.000 ευρώ

Γνωρίστε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών

Γνωρίστε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη για τα Τέμπη – Για διαστρέβλωση μιλά ο υπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσημη υποδοχή στο Νέο Δελχί

Με ινδικούς χορούς υποδέχθηκαν τον Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί