Σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδική εκδήλωση αποφοίτησης για τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ).

Οι 70 καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν πρόγραμμα διάρκειας 62 ωρών, σε εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ στην Κοζάνη και στην Φλώρινα, για την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της ΔΥΠΑ, που αποσκοπούν στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού της περιοχής για την εξασφάλιση της ομαλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Μακεδονία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης, με την παρουσία του  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, καθώς και του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η ΔΥΠΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, καθώς και τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια σε καινοτόμες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προγράμματα που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της περιοχής».

 

You May Also Like

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Έμπορας και με τη «βούλα» ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

Εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ένταξη του…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Βιωματικά Σεμινάρια Ενηλίκων της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής-Perrotis College

Από τις 9 Ιανουαρίου ξεκίνησαν  οι εγγραφές για τα Βιωματικά Σεμινάρια Ενηλίκων…

Παραγραφή – Διαγραφή των χρεών προς τον ΕΦΚΑ

Πώς θα γίνεται εφεξής η παραγραφή των χρεών προς τον ΕΦΚΑ και…

Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης: «Εγκρίθηκε η Τεχνική Βοήθεια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω της πρωτοβουλίας COAL PLATFORM»

Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης: «Εγκρίθηκε η Τεχνική Βοήθεια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,…

Ερώτηση ΠΑΤΣΗ στη Βουλή : Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση και ρύθμιση κεραιών –σταθμών- Λευκές περιοχές χωρίς σήμα τηλεφώνων και Ίντερνετ

  Ερώτηση ΠΑΤΣΗ στη Βουλή : Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση…

Σήμερα η αποζημίωση 534 ευρώ σε 1.695 δικαιούχους, ποιους αφορά

Σήμερα η αποζημίωση 534 ευρώ σε 1.695 δικαιούχους, ποιους αφορά