Το Δώρο Χριστουγέννων 2024 από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου.

ΔΥΠΑ

Η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων 2024 από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) θα γίνει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, με επικρατέστερη ημερομηνία καταβολής την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή αναμένεται να συμπέσει με την καταβολή του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας. Δείτε αναλυτικά τους δικαιούχους, την διαδικασία και τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς.

Δικαιούχοι Δώρου Χριστουγέννων 2024

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν ή έχουν λάβει επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου 2024 και μετά. Ωστόσο, οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για αρκετούς μήνες) δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους για την καταβολή του δώρου, καθώς το ποσό πιστώνεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όσοι έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας στα ΚΠΑ2, θα δουν το ποσό του δώρου μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

  • Πλήρης απασχόληση: Το δώρο Χριστουγέννων ανέρχεται σε 509 ευρώ για τους ανέργους που είχαν πλήρη απασχόληση.
  • Μερική απασχόληση: Το ποσό ανέρχεται σε 382,25 ευρώ για εκείνους που εργάζονταν με μερική απασχόληση πριν από τη διακοπή της εργασιακής σχέσης.

Για ανέργους που λαμβάνουν επίδομα λιγότερο από 8 μήνες (από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2024), το δώρο υπολογίζεται αναλογικά. Κάθε μήνας επιδότησης ισούται με 3 ημερήσια επιδόματα.

  • Για πλήρη απασχόληση, το ημερήσιο ποσό είναι 20,39 ευρώ.
  • Για μερική απασχόληση, το ημερήσιο ποσό είναι 15,29 ευρώ.

Αυξήσεις 

Φέτος, το δώρο Χριστουγέννων θα είναι αυξημένο λόγω της αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου 2024. Αυτή η αναπροσαρμογή προσφέρει επιπλέον οικονομική στήριξη στους ανέργους, ειδικά ενόψει των γιορτών, και θα συμβάλει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Πότε πληρώνεται 

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αναμένεται να γίνει εντός της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, με στόχο να συμπέσει με την πληρωμή του τακτικού επιδόματος ανεργίας. Ο πιο πιθανός χρόνος καταβολής είναι η Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024.

Η πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση για τους ανέργους, βοηθώντας τους να καλύψουν τις ανάγκες τους και να προετοιμαστούν για τις γιορτές.

https://pelop.gr/

You May Also Like

Χανιά: Τα πρώτα λόγια του 16χρονου Νικόλα που χτύπησε από βουτιά στα Φαλάσαρνα – Αγωνία στην εντατική

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και…

Κακοκαιρία Eva: Γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω» – Η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Τα φαινόμενα έφθασαν με καθυστέρηση και εξασθένησαν» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – Τι…

Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»

Πέλλα: Χειροπέδες στον οδηγό που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε ηλικιωμένο στην ΕΟ Αριδαίας-Έδεσσας

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 68χρονο στην Πέλλα το πρωί της Πέμπτης.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στα Ταξί και το αυτοκίνητο, «όχι» Άδωνι στις αλλαγές

Πόσα άτομα επιτρέπονται στα Ταξί και το αυτοκίνητο, «όχι» Άδωνι στις αλλαγές

Aυτή είναι η νέα απάτη που απειλεί ανυποψίαστους πολίτες

Aυτή είναι η νέα απάτη που απειλεί ανυποψίαστους πολίτες

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Κυριακή με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Κυριακή με βροχές και καταιγίδες, που θα…

Μορφωμένοι 40άρηδες σε μικρά χωριά

Το σοκ της αλλαγής εργασιακών δεδομένων –η απόλυση είναι η πλέον επώδυνη–,…

Εξώδικο Κασιδιάρη στον πρόεδρο της βουλής για την τροπολογία-«μπλόκο» από τις εκλογές

«Αντισυνταγματική η τροπολογία, δεν είμαι εγώ ο αρχηγός»

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες