Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η διάθεση πίστωσης ποσού 3.800.000 ευρώ που αφορά το έργο  : «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Π.Ε. Καστοριάς»,  που θα χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το αντικείμενο  του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις, κυρίως μικρής κλίμακας, όπου θα έχουν άμεσα αποτελέσματα σε επίπεδο παρεχόμενης οδικής ασφάλειας των εθνικών δρόμων  της Π.Ε. Καστοριάς. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως αναβαθμίσεις της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.λπ. Παράλληλα, τοπικά, προβλέπεται  επισκευή φθοράς οδοστρώματος, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το συγκεκριμένο έργο, μαζί με τις  «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού 15.395.000 ευρώ, καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον  της Περιφερειακής Αρχής για την οδική ασφάλεια των πολιτών, μιας και μόλις μέσα σε μια εβδομάδα, ενέταξε έργα  ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ  για την οδική ασφάλεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

 

You May Also Like

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ (Ονόματα)

Πες Μου Ποιο Χρώμα Αγαπάς Και Θα Σου Πω Τι Φοβάσαι

Το χρωματολόγιο των φόβων της ύπαρξης σου…

Κρίσεις Πανικού: Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης

«… Ένιωθα έντονη δυσφορία στο στήθος», «… με έπιασε έντονο τρέμουλο…», «……

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καλλιόπη Κυριακίδου

Για την απώλεια της αγαπημένης της μητέρας

Έναρξη εγγραφών στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

  Έναρξη εγγραφών στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Άφθονο γέλιο χάρισαν οι Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Β. Σταυροπούλου, Φ. Μουρατίδης, Μ. Κωνσταντάκη, Αντ. Λουδάρος στο θεατρικό κοινό της Καστοριάς (Δηλώσεις-Φωτορεπορτάζ)

Για ακόμα μια φορά το θεατρόφιλο κοινό της Καστοριάς γέμισε το Θέατρο…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη σύμβαση για την εκπόνηση της “Μελέτης Σκοπιμότητας, Οργάνωσης και Θεσμοθέτησης της Ζώνης Καινοτομίας, Καθαρής Ενέργειας και Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών”

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Υπεγράφη σύμβαση για την εκπόνηση της “Μελέτης Σκοπιμότητας,…

Με 30 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Δευτέρα

Με 30 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Δευτέρα