Με δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή ο e-ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ασφαλιστική τους ιστορία ανά τέως Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ δίνεται για πρώτη φορά και η δυνατότητα σε Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Πιο αναλυτικά:

Με το «Συνοπτικό Ιστορικό Ασφάλισης» οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται, με μια ματιά, για όλα τα διαστήματα ασφάλισής τους συνολικά ανά τέως Φορέα μη μισθωτών ή και Μισθωτών που απεικονίζονται συγκεντρωτικά.

Με το «Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης» οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται για την ασφαλιστική τους ιστορία ανά τέως Φορέα μισθωτών και Μη Μισθωτών, αναλυτικά για όλα τα χρονικά διαστήματα ασφάλισής τους ανά μήνα, τους κλάδους ασφάλισης και τις συνολικές εισφορές.

Με την «Ηλεκτρονική Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ», δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) και σε μη μισθωτούς που έχουν και χρόνο μισθωτής απασχόλησης τέως ΕΤΑΑ.

Στη Βεβαίωση απεικονίζονται χρονικά διαστήματα ασφάλισης διακριτά ανά τέως Φορέα μη μισθωτών μέχρι 31/12/2016 και από 1/1/2017 με χρόνο e-ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι για την αποτύπωση της μη ψηφιοποιημένης ασφαλιστικής ιστορίας ο e-ΕΦΚΑ αξιοποίησε την πληροφορία που διαθέτουν τα συστήματα των τέως Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιοποίησης ο ασφαλιστικός βίος των πολιτών με σκοπό την πληρότητα και ορθότητα στην απεικόνιση της ασφάλισης και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr επιλέγοντας:

για το Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης

για τη Βεβαίωση για χρήση στο ΑΣΕΠ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μη Μισθωτοί Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ

Οι ανωτέρω ηλεκτρονικές υπηρεσίες εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ, που εφαρμόζεται, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα.

Βασικοί στόχοι είναι ο σταδιακός περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, η εξάλειψη της άσκοπης ταλαιπωρίας, η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών, καθώς και η απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ενδεικτικό της προόδου, που έχει συντελεστεί, είναι το γεγονός ότι, πλέον, ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει 105 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 230 εκατομμύρια συναλλαγές, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Για την επόμενη ημέρα, ο e-ΕΦΚΑ στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ μέλημά του είναι να επιτελεί τον κοινωνικό ρόλο του και να λειτουργεί με συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.


Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Σχετ.: Εγκύκλιος 48-2023

Εγχειρίδιο Χρήσης Συνοπτικού και Αναλυτικού Λογαριασμού Ασφάλισης- Πολίτης

You May Also Like

Οι 100 πρώτοι Υποψήφιοι του συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς, Γρηγόρη Γρηγοριάδη

ΔΥΠΑ-«Σπίτι μου»: Πάνω από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων

Nέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών μπορούν να αποκτήσουν κατοικία με σημαντικά χαμηλότερη μηνιαία δόση

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καστοριάς: Οι πυρκαγιές και ο ευρωπαϊκός νόμος αποκατάστασης της φύσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ασκήσει υπεύθυνη πολιτική ως αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση

Άκης Τσούκας: «Δεσμευόμαστε ότι θα εκμεταλλευτούμε θετικά την νέα πολιτική συγκυρία προς όφελος της Καστοριάς»

Μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου με αφορμή το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Gov.gr: Ποια πιστοποιητικά καταργούνται από την άνοιξη

Την κατάργηση έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών από τον πολίτη εντός της άνοιξης

Σιδηρόδρομος: «Ψαλίδι» σε έργα άνω των 4 δισ. ευρώ

Σε σημαντική περικοπή αναμένεται να οδηγηθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα για τα σιδηροδρομικά έργα «νέας γενιάς»

Γεωργιάδης: Η ανάρτησή του για τους φίλους των γονιών του που τον στήριξαν

Τι λέει για τη φιλία του με τον Βασίλη Μηλιώνη και την δικαστική του περιπέτεια

O νέος χάρτης του ελληνικού τουρισμού- Ποιοι προορισμοί πρωταγωνιστούν τώρα

Άνοδος για τα «εναλλακτικά» νησιά και τους ορεινούς προορισμούς