Την Κυριακή 28/8/2016, η ομάδα «Ποδηλάτες Αιανής» Eani mtb, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής, διοργανώνουν την εκδήλωση Eani mountain bike 2016, η οποία περιλαμβάνει ορεινή και ημιορεινή ποδηλασία 26 χιλιομέτρων, στα αρχαία μονοπάτια της Αιανής. 
Διεξάγεται βόρεια της λίμνης Πολυφύτου(Αλιάκμονα), η θέα της οποίας θα μαγέψει κάθε ποδηλάτη αλλά και απλό επισκέπτη.
Η διαδρομή περιλαμβάνει χωματόδρομο, καθώς επίσης και πολλά τεχνικά μονοπάτια.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο πάρκο της Αιανής στις 10:00 πμ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται αποδεκτές έως και μία ώρα πριν από την εκκίνηση, στη γραμματεία της εκδήλωσης.

Τρόποι συμμετοχής:
1ος. Με τηλεφωνική αίτηση.
Στα τηλέφωνα 6987921912 και 693851271.
2ος. Με έντυπη Αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα καθημερινά, να καταθέτουν την αίτησή τους, στα καταστήματα ¨super game-Τζέλλου Δέσποινα¨ ή στο¨Βιβλιοπωλείο η Γνώση¨ στην Αιανή (Ώρες λειτουργίας των καταστημάτων).
3ος. Με ηλεκτρονική αίτηση https://lookaside.fbsbx.com/file/ΑΙΤΗΣΗ%20ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.docx?token=AWwUIMu2YJ7JRyTyxo4hqBoumD3AXnmFYxKXGRWhino82oznL2NSH5KNDYkvgztkH0M9BW3UNgDvuIPKOo7JfrJlTR7KjAS1BSztdKpHCr0JQ_0xHz2D6L08ggYwd7isT0U_ZmCQAYZh7vQiyqxEvzMlZpJoFZSQIVW5OZnzKtQ3dQ
(Με αποστολή της αίτησης στο mail :[email protected])
4ος. Οι αιτήσεις θα γίνονται επίσης αποδεκτές, έως και μια ώρα πριν από την εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας (09:00 πμ) στη γραμματεία της εκδήλωσης.

Κόστος συμμετοχής 5€ (Για τηv κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων της εκδήλωσης)

Ανάλυση διαδρομής: Από τοποθεσία «Βασιλική Νεκρόπολη Αιανής – θέση Λειβάδια» (21ο χλμ/26) έως τερματισμό «Πάρκο – κέντρο Αιανής» (26ο χλμ/26)

Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ξεκινάει από την «Βασιλική Νεκρόπολη Αιανής – θέση Λειβάδια» (415μ υψόμετρο). Ένα χιλιόμετρο μετά και ύστερα από μία ανηφόρα πεντακοσίων μέτρων, θα περάσει δίπλα από τον λόφο της «Μεγάλης Ράχης», όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη της Αιανής με πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα.

Έπειτα και αφού κινηθεί για 300 μέτρα περίπου σε κατηφορική άσφαλτο, θα στρίψει αριστερά και θα μπει σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Βρύση Γιαννούκα». Πρόκειται για ένα πανέμορφο μονοπάτι, που κινείται μέσα σε ένα πλατανόδασος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα από έναν από τους παραποτάμους του Αλιάκμονα (Χάνδακας) τον οποίο και διασχίζει αρκετές φορές.

Έπειτα, μετά από 900 μέτρα περίπου και μία μικρή αλλά απαιτητική ανηφόρα, το μονοπάτι καταλήγει σε διασταύρωση με οδικό περιφερειακό δίκτυο. Εκεί ο ποδηλάτης θα πρέπει να δείξει προσοχή, να ελέγξει καλά τη διασταύρωση (θα υπάρχουν στο σημείο εθελοντές για σχετική βοήθεια), να εισέλθει στο δρόμο και να κινηθεί για λίγο σε άσφαλτο και να στρίψει αριστερά, όπου θα φτάσει στο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής»(24ο χλμ).

Η ποδηλατοδρομία κινείται πλέον προς τον τερματισμό. Αφού περάσει από την τοποθεσία «Μπαξέδες», τερματίζει στο πάρκο, δίπλα από τη κέντρο της Αιανής (26ο χιλιόμετρο, 450μ υψόμετρο).

φωτο: Christos Vavliaras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο