Ομόφωνα εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025, οι όροι διακήρυξης του έργου: «Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διοικητηρίου Καστοριάς», σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου εκδηλώσεων και συνεδριάσεων στην Π.Ε. Καστοριάς.

Η πράξη αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής, η οποία στις 12 Φεβρουαρίου 2025 είχε εγκρίνει την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία της αίθουσας, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Το έργο αφορά τη συνολική διαμόρφωση της ισόγειας αίθουσας του Διοικητηρίου Καστοριάς σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο χωρητικότητας 198 θέσεων, εκ των οποίων δύο θέσεις θα είναι ειδικά διαμορφωμένες για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Η ανακατασκευή θα περιλαμβάνει:

✅ Κατασκευή νέας μεταλλικής δομής για τη δημιουργία κεκλιμένου δαπέδου.

✅ Διαμόρφωση εισόδων με ράμπες και χώρου Προεδρείου.

✅ Εφαρμογή ειδικής ακουστικής μελέτης, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας ηχομόνωση και ηχοπροστασία.

✅ Εγκατάσταση σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού, που θα περιλαμβάνει:

    • Ηχητική κάλυψη
    • Τηλεφωνία και ίντερνετ
    • Σύστημα μετάφρασης
    • Κάμερες με πλήρη έλεγχο από control room

Επιπλέον, το έργο προβλέπει εργασίες πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, ενώ αξιοποιούνται υφιστάμενες υποδομές θέρμανσης, ψύξης και ψευδοροφής από προηγούμενο έργο ενεργειακής αναβάθμισης.

You May Also Like

Το περπάτημα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στην αποκατάσταση πόνων στη μέση/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Το περπάτημα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στην αποκατάσταση πόνων στη μέση/Γράφει…

Ο ΤΑΡ ενίσχυσε τον στόλο της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς/ Γ. Κορεντσίδης: «Το υπερσύχρονο αποφρακτικό μηχάνημα, θα βοηθήσει στο δύσκολο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.»

  Ο ΤΑΡ ενίσχυσε τον στόλο της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς/ Γ. Κορεντσίδης: «Το…

Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας:«Ρυθμίσεις Οφειλών & Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας:«Ρυθμίσεις Οφειλών &  Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»

Περιήγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της Καστοριάς στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής & Αστικής Αποκατάστασης Δυτικής Μακεδονίας

Την Κυριακή ( 13/12 ) πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το κλείσιμο της 3ης…

Μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου Δισπηλιού Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Μυστικά του Δάσους»

Μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείοy Δισπηλιού Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Μυστικά του Δάσους»

Φόρος Τιμής και Μνήμης στην Εβραϊκή Κοινότητα της Καστοριάς

Φόρος Τιμής και Μνήμης στην Εβραϊκή Κοινότητα της Καστοριάς