Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, για την «Αναπροσαρμογή διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων».

Πρόκειται για την περίφημη ΚΥΑ που πρόσφατα υπεγράφη και αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο στον δρόμο προς την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης (35 ετών) για την Εγνατία Οδό, που θα λάβει χώρα σήμερα τις 4 το απόγευμα, μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis. Οι τιμές των διοδίων αυξάνονται κατά μέσο όρο έως 30% με 35%.

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ανοίγει το δρόμο και για το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας, με την είσπραξη από το δημόσιο του τιμήματος, περίπου 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο πάντως εκτιμάται ότι θα γίνει το φθινόπωρο. Θα προηγηθεί η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και η παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία

Η κοινοπραξία θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού άξονα μήκους 658 χιλιομέτρων, καθώς και των 3 κάθετων οδικών αξόνων συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, που αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση προβλέπει πως τα πρώτα χρόνια της παραχώρησης η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε μία σειρά από κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της βαριάς συντήρησης του δρόμου.

https://www.insider.gr/

You May Also Like

Ελλάς το μεγαλείο σου: Τοποθέτησαν μπασκέτα στην γωνία του γηπέδου σε δημοτικό σχολείο

Ελλάς το μεγαλείο σου: Τοποθέτησαν μπασκέτα στην γωνία του γηπέδου σε δημοτικό…

Frontex: Ισραηλινό drone θα περιπολεί στο Αιγαίο

Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα περιπολεί από σήμερα και για διάστημα…

Από το παράθυρο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, μέσω ειδικών συντελεστών

Από το παράθυρο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, μέσω ειδικών συντελεστών

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται

Με 40 επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι καθάρισαν 19.000 τ.μ. της Αθήνας

Με 40 επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι καθάρισαν 19.000 τ.μ. της Αθήνας

Χανιά: Viral ο οδηγός λεωφορείου που ξεπλένει τους τουρίστες για να μην λερώσουν με άμμο το όχημα [βίντεο]

Ο οδηγός του λεωφορείου πλένει τα πόδια των τουριστών με νερό και έπειτα τους πετάει αέρα για να φύγει η άμμος από πάνω τους.

<<Οι μεγάλοι έρωτες, αυτοί που άφησαν χαραγμένο σημάδι στην καρδιά του, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού>>.

Δημήτρης Χορν: Οι δύο “άγνωστες” γυναίκες που αγάπησε και παντρεύτηκε ο αριστοκράτης του θεάτρου

Γαλιατσάτος για Σαγκάη: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι άλλο

Γαλιατσάτος για Σαγκάη: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι άλλο

Κεραμέως: Ξεκινά μια νέα χρονιά με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας

Κεραμέως: Ξεκινά μια νέα χρονιά με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας