Ολική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης, αφού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, μικρού μεγέθους Ακρίδες εισέβαλαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατάστρεψαν ό,τι είχε απομείνει.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη καθώς οι αγρότες δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις ζημιές με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κακές καιρικές συνθήκες πράγμα που συνέβαλε στο να μην υπάρχουν καλλιέργειες και χαμηλή παραγωγή όπως σε σιτηρά και σε οπωροφόρα δέντρα.

 

Κοζάνη: Εισβολή εκατομμυρίων ακρίδων καταστρέφει ολοσχερώς καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης (φωτό-βίντεο)
Σε αυτήν την άσχημη κατάσταση ήρθαν να προστεθούν τώρα και τα σμήνη με εκατομμύρια μικρές Ακρίδες στο Καλονέρι Κοζάνης που έχουν κατακλύσει την περιοχή έχοντας καταστρέψει μέχρι στιγμής 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης, οδηγώντας τους αγρότες της περιοχής σε απόγνωση.

Κοζάνη: Εισβολή εκατομμυρίων ακρίδων καταστρέφει ολοσχερώς καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης (φωτό-βίντεο)

Οι μικρές Ακρίδες τρώνε τα φύλλα και καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν ούτε να μεγαλώσουν. Οι αγρότες αναμένουν πάντως παρέμβαση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Κοζάνη: Εισβολή εκατομμυρίων ακρίδων καταστρέφει ολοσχερώς καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης (φωτό-βίντεο)

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

Πηγή:ertnews.gr

You May Also Like

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Έχασαν 2,5 εκ. ευρώ στην Π.Δ.Μ. από το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ. ευρώ οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!»

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Έχασαν 2,5 εκ. ευρώ στην Π.Δ.Μ.  από το Ταμείο για…

Μεταβατικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2021 με έμφαση στη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών

Μεταβατικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2021 με έμφαση στη θέρμανση…

«ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Αφιερωμένο στη δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Καστοριά-Φλώρινα)  το 9ο επεισόδιο της νέας πετυχημένης σειράς…

Ημερίδες για την πορεία και τον προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Ημερίδες για την πορεία και τον προγραμματισμό  των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών…

Καταστροφική πυρκαγιά στο σταθμό της Σχολής Καλών Τεχνών στις Πρέσπες (φωτ.)

Καταστράφηκε ολοσχερώς ο δεύτερος όροφος

Υποχωρεί επικίνδυνα η στάθμη του νερού στην λίμνη Πολυφύτου

Ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από το σύνηθες παρουσιάζει η λίμνη Πολυφύτου το τελευταίο διάστημα, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης : «Πιστεύουμε ότι το δίκαιο επικρατεί, αρκεί να έχεις στρατηγική και τεκμηρίωση»

Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης : «Πιστεύουμε ότι το δίκαιο επικρατεί, αρκεί να έχεις…

Δήμος Γρεβενών: Έκπτωση 50% στην αξία κατανάλωσης νερού και το 2021 για νεφροπαθείς, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία

  Δήμος Γρεβενών: Έκπτωση 50% στην αξία κατανάλωσης νερού και το 2021…

Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: Εκτροπή αυτοκινήτου στην Ε.Ο. Κοζάνης- Λάρισας, στο ύψος του αεροδρομίου – Δείτε το βίντεο

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον οδηγό και τον μετάφερε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Π.Δ.Μ.: Έκδοση νέας πρόσκλησης σχετικά με την Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας

Π.Δ.Μ.: Έκδοση νέας πρόσκλησης σχετικά με την Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων…