Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε από κοινού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας για να τιμηθεί η «Μητέρα- Αστυνομικός» η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στην Φλώρινα.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να αναδείξει  τη μητέρα – αστυνομικό, που δίνει καθημερινά το βέλτιστο του εαυτού της, για να ανταποκριθεί επαξίως στον τριπλό ρόλο της, αυτού της μητέρας, της συζύγου και της επαγγελματία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλήτριες με βιωματική εμπειρία και γνώση, ενώ  πλαισίωσαν αυτήν μουσικά το Ωδείο Φλώρινας, καθώς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας με την απαγγελία ποιημάτων αλλά και με ζωγραφιές αφιερωμένες στη «Μητέρα».

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως ομιλήτριες:

  • η κα. Γεωργία Μπρώνη, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια του Εργαστηριού «Διεθνής Επιχειρηματικότητα, Ηθική και Δεοντολογία και Διπλωματία» με θέμα ομιλίας «Ο δυσερμήνευτος, αλλά βαθύτατα επιδραστικός για τις κοινωνίες, ρόλος της γυναίκας στο πέρασμα των χρόνων» και
  • η Ανθυπαστυνόμος κα. Αλεξία Σελεμίδου του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας και απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα ομιλίας «Ο ρόλος της μητέρας αστυνομικού στη σύγχρονη εποχή».

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνα Διόγκαρη ο οποίος αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Σπυρίδωνα Σκλάβου προς τις Μητέρες Αστυνομικούς, στη συνέχεια τόνισε ότι «η μητέρα – αστυνομικός στέκεται δίπλα στο παιδί της ενώ παράλληλα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, αφουγκράζεται, κατανοεί και επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά της, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και ιδιαιτέρως την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, η Αρχιφύλακας Ιωάννα Σάββα υπερπολύτεκνη μητέρα  5  παιδιών, στο πρόσωπο της οποίας τιμήθηκε κάθε μητέρα, αναγνωρίζοντας την προσφορά της ως μητέρα και αστυνομικό. Επίσης, επιδόθηκαν στις συμμετέχουσες ομιλήτριες, αναμνηστικές πλακέτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, κ. Ιωάννης Μουρατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φλώρινας, κα. Σοφία Φουδούλη,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Αμυνταίου, κα. Σωτηρία Σονιάδου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας, κα. Όλγα Μούσιου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, πρώην Δήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων.

Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, η Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, ο Διοικητής του 1ο Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

You May Also Like

Φωτορεπορτάζ  από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς : «Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της»

Φωτορεπορτάζ  από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς : «Η Καστοριά θυμάται,…

Αναγκαιότητα μετακίνησης Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καστοριάς

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Οι εκδηλώσεις για τον  Εορτασμό  της Εθνικής Αντίστασης στην Π.Ε. Καστοριάς

Οι εκδηλώσεις για τον  Εορτασμό  της Εθνικής Αντίστασης στην Π.Ε. Καστοριάς

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Νέα Φάση

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα…

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο…

Παντρεύτηκε ο επιχειρηματίας και τραγουδιστής του Καστοριανού συγκροτήματος «2 Ζωές» Νέστορας Τσακλίδης. Το νέο τραγούδι του συγκροτήματος αφιερωμένο στη γυναίκα του Έλια

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου, ο Καστοριανός επιχειρηματίας…

Συνάντηση Ζήση Τζηκαλάγια- Δημήτρη Σαββόπουλου.

”Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και συζητήσαμε την πορεία όλων των μεγάλων έργων που εκτελούνται στο Νομό Καστοριάς”.

Συναντήσεις Εργασίας του Βουλευτή και των Δημάρχων Γρεβενών στα Υπουργεία και στο ΤΑΙΠΕΔ

Συναντήσεις Εργασίας του Βουλευτή και των Δημάρχων Γρεβενών στα Υπουργεία και στο…

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στη σύσταση κοινού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα αφορά μόνο το…