Με σημαντική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «ΑΡιστερή ΣΥμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία».

 

Την παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στεφάνου Πράσσου, καθώς και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Καστοριάς, ανέλαβε η υποψήφια Κική Μιχαηλίδου.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στέφανος Πράσσος υπογράμμισε, ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Αριστερής Συμπόρευσης, τη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία του συνδυασμού, καθώς και τον πλουραλισμό των μελών του. Επεσήμανε ακόμα, τη σημασία του έργου που προσέφερε η ΑΡ.ΣΥ. με την παρουσία της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς πέτυχε σε πολλές περιπτώσεις τη μετατόπιση των αποφάσεων πάνω σε βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τις εγκαταστάσεις Βιομηχανικών Α.Π.Ε.

 

Τέλος, ο κ. Πράσσος τόνισε πως η ΑΡ.ΣΥ. υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και βρέθηκε δίπλα σε όσες και όσους αγωνίστηκαν για τον τόπο και τις ζωές τους, σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

 

Για τη διεκδίκηση μιας πραγματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάγκη αυτοθέσμισής της ώστε να γίνει συλλογικότερη και συμπεριληπτική – σε αντίθεση με τη σημερινή ακρωτηριασμένη κι απόλυτα ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση – μίλησε ο υποψήφιος σύμβουλος Στέφανος Λιούζας. Στην παρουσίασή του ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση της ΑΡ.ΣΥ. πάνω στα κοινωνικά θέματα και την πρόταση δημιουργίας ενός «Τοπικού, Αγροτικού και Κοινωνικού Συμβολαίου», που αποσκοπεί στην παραμονή και επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο.

 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στη στήριξη του κοινωνικού τομέα οικονομίας, όπως είναι οι συλλογικές δομές εργασίας, τα αυτοδιαχειριζόμενα συνεργεία, τα τοπικά συστήματα ανταλλαγών, τα προγράμματα για τις ανάγκες ΑΜΕΑ σχετικά με την πρόσβαση στην εργασία στις τοπικές επιχειρήσεις και στις δομές φιλοξενίας/ διαβίωσης (ξενώνες, εργαστήρια, κ.λπ.).

 

Τη σημασία και την αναγκαιότητα λειτουργίας δημόσιων σχολείων, που αποτελεί επιπλέον προϋπόθεση για την παραμονή και προσέλευση νέου κι ενεργού πληθυσμού στην επαρχία, τόνισε η υποψήφια Τάνια Κορμά. Στην παρουσίασή της ανέλυσε τους κινδύνους από την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και αναφέρθηκε στην «επίθεση» που δέχεται ο κλάδος των εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση.

 

Στη σχεδόν μηδαμινή αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, ειδικά της Π.Ε. Καστοριάς, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Κώστας Σουλτανίδης κατά την παρουσίαση των προτάσεων του προγράμματος της ΑΡ.ΣΥ. για τον Πολιτισμό, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση της ίδρυσης Πινακοθήκης.

 

Η παρουσίαση του συνδυασμού έκλεισε με τη συζήτηση των κατοίκων της Καστοριάς με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και τις-τους υποψήφιες-υποψήφιους.

 

Τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΑΡ.ΣΥ., θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν δύναμη για τη συνέχεια.

 

Καστοριά 18/9/2023


«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

You May Also Like

Ο Τριβιζάς μας (θα της το κάνει, ναι, θα την ξεφτιλίσει…) κέρδισε τη Ντίσνεϋ!

Ο Τριβιζάς μας (θα της το κάνει, ναι, θα την ξεφτιλίσει…) κέρδισε…

Ένα αστέρι επισκέπτεται το Άργος Ορεστικό. Συνέντευξη με το συγγραφέα Δημήτρη Λέκκο

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο (κάτω από την Αγία…

Η άσκηση η οποία δίνει έμφαση στη σωστή κίνηση έχει μία εντελώς διαφορετική ταυτότητα και απευθύνεται σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού

Η άσκηση η οποία δίνει έμφαση στη σωστή κίνηση έχει μία εντελώς…

” Σαββίδης Κωνσταντίνος ” : Εντάσσουμε στα κέντρα μας την εικονική πραγματικότητα VR

Ένα μέσο θεραπείας όπου τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν ένα δικό τους ασφαλές περιβάλλον που μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο

Έκτακτα μέτρα στην ΕΛΑΣ εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Έκτακτα μέτρα στην ΕΛΑΣ εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ακσενέρ: Η καταγωγή μου είναι από τη Δράμα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη

Η πρόεδρος του Καλου Κόμματος της Τουρκίας αποκάλυψε ότι είναι από την Δράμα.

Ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης για την στήριξη των Φιλοζωικών Σωματείων

«Η προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς αποτελεί θεματική μεγάλης σημασίας»

Νέες επαφές της ομάδας Κεπαπτσόγλου με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου

Για την καταγραφή στόχων και αιτημάτων των μελών τους

Aκόμη 3 διαφορετικές περιπτώσεις απάτης στην Κοζάνη

Οι ανυποψίαστοι πολίτες έδωσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ περίπου, εξαιτίας των τεχνασμάτων των επιτηδείων