Με σημαντική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «ΑΡιστερή ΣΥμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία».

 

Την παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στεφάνου Πράσσου, καθώς και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Καστοριάς, ανέλαβε η υποψήφια Κική Μιχαηλίδου.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στέφανος Πράσσος υπογράμμισε, ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Αριστερής Συμπόρευσης, τη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία του συνδυασμού, καθώς και τον πλουραλισμό των μελών του. Επεσήμανε ακόμα, τη σημασία του έργου που προσέφερε η ΑΡ.ΣΥ. με την παρουσία της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς πέτυχε σε πολλές περιπτώσεις τη μετατόπιση των αποφάσεων πάνω σε βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τις εγκαταστάσεις Βιομηχανικών Α.Π.Ε.

 

Τέλος, ο κ. Πράσσος τόνισε πως η ΑΡ.ΣΥ. υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και βρέθηκε δίπλα σε όσες και όσους αγωνίστηκαν για τον τόπο και τις ζωές τους, σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

 

Για τη διεκδίκηση μιας πραγματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάγκη αυτοθέσμισής της ώστε να γίνει συλλογικότερη και συμπεριληπτική – σε αντίθεση με τη σημερινή ακρωτηριασμένη κι απόλυτα ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση – μίλησε ο υποψήφιος σύμβουλος Στέφανος Λιούζας. Στην παρουσίασή του ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση της ΑΡ.ΣΥ. πάνω στα κοινωνικά θέματα και την πρόταση δημιουργίας ενός «Τοπικού, Αγροτικού και Κοινωνικού Συμβολαίου», που αποσκοπεί στην παραμονή και επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο.

 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στη στήριξη του κοινωνικού τομέα οικονομίας, όπως είναι οι συλλογικές δομές εργασίας, τα αυτοδιαχειριζόμενα συνεργεία, τα τοπικά συστήματα ανταλλαγών, τα προγράμματα για τις ανάγκες ΑΜΕΑ σχετικά με την πρόσβαση στην εργασία στις τοπικές επιχειρήσεις και στις δομές φιλοξενίας/ διαβίωσης (ξενώνες, εργαστήρια, κ.λπ.).

 

Τη σημασία και την αναγκαιότητα λειτουργίας δημόσιων σχολείων, που αποτελεί επιπλέον προϋπόθεση για την παραμονή και προσέλευση νέου κι ενεργού πληθυσμού στην επαρχία, τόνισε η υποψήφια Τάνια Κορμά. Στην παρουσίασή της ανέλυσε τους κινδύνους από την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και αναφέρθηκε στην «επίθεση» που δέχεται ο κλάδος των εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση.

 

Στη σχεδόν μηδαμινή αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, ειδικά της Π.Ε. Καστοριάς, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Κώστας Σουλτανίδης κατά την παρουσίαση των προτάσεων του προγράμματος της ΑΡ.ΣΥ. για τον Πολιτισμό, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση της ίδρυσης Πινακοθήκης.

 

Η παρουσίαση του συνδυασμού έκλεισε με τη συζήτηση των κατοίκων της Καστοριάς με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και τις-τους υποψήφιες-υποψήφιους.

 

Τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΑΡ.ΣΥ., θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν δύναμη για τη συνέχεια.

 

Καστοριά 18/9/2023


«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Ανακοίνωση-απάντηση Συνδυασμού «Και θέλουμε Και μπορούμε» για το 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς

Του υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς, Τρύφωνα Πολυγιάννη

Δ. Μακεδονία: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με μια ματιά…

Ενδιαφέροντα στατιστικά για την αποχή, τα άκυρα και λευκά, τις διαφορές ψήφων και ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων