Μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής με προσωπικά βιώματα, δυνατούς συμβολισμούς και έντονες αλληλεπιδράσεις, θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας, η σπουδαία Γρεβενιώτισσα εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, έχοντας ως κύριο και πρωταρχικό υλικό το μαύρο κάρβουνο πάνω στον καμβά αλλά και το βαθύ μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

 

Η έκθεση με τίτλο «Πέρασμα στο Μαύρο – Μπλε», η οποία εντάσσεται στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Γρεβενών, θα φιλοξενείται από τις 2 έως τις 22 Αυγούστου 2023 στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” του Δήμου Γρεβενών, που εδρεύει στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, καθώς και στον Χώρο Πολιτισμού “Νικολάου και Ελένης Καρναβά” επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών με την ευγενική συμμετοχή του Ιστορικού Τέχνης και Φιλοσόφου Νίκου Μπογιατζή και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια των ζωγραφικών έργων στους δύο προαναφερθέντες χώρους.

 

«Με τη ζωγραφική γράφεις τη ζωή και μένα η ζωή μου σχεδιάστηκε στα Γρεβενά, προπονήθηκε στους δρόμους της Αθήνας με τους πιο δύσκολους “αθλίατρους” και τώρα θαυμάζω το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας στο πανέμορφο νησί της Χίου. Επιθυμία μου είναι να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μιας αλλαγής πλεύσης», τονίζει από την πλευρά της η καλλιτέχνης Δήμητρα Λαμπρέτσα.

 

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου 2023
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10:00 – 13:00 & 18:30 – 21:30
  • Χώροι: Δημοτική Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” Δήμου Γρεβενών (Ισόγειο Δημαρχείου) και Χώρος Πολιτισμού “Νικολάου και Ελένης Καρναβά” (οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10)

 

You May Also Like

Με τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Παντελή συναντήθηκε ο Γεώργιος Κασαπίδης

Στο επίκεντρο η βούληση της ΕΛ.ΑΣ. για ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σε χειμέριο ύπνο έπεσαν οι αρκούδες στον Αρκτούρο – Το κέντρο θα ανοίξει και πάλι τον Μάρτιο

Σε χειμέριο ύπνο έπεσαν οι αρκούδες στον Αρκτούρο – Το κέντρο θα…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς, του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς, του…