Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έκπληξη δημιούργησε σε πολλούς Συνάδελφους το γεγονός ότι η ΣΔΟΕ ελέγχει το είδος χρήσης μουσικής που χρησιμοποιούμαι (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ).

Πράγματι η ως άνω πράξη του ελεγκτικού φορέα ΣΔΟΕ μας εξέπληξε και τέθηκαν ερωτήματα για το εάν ο ως άνω φορέας νομιμοποιείται.

Προς ΑΠΟΦΥΓΗ δυσάρεστων και εξοντωτικών πρόστιμων, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ το τι υποχρεούται να τηρεί ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ και γενικά ο ΧΡΗΣΤΗΣ μουσικής.

    1. Σαφώς η ΣΔΟΕ νομιμοποιείται να ζητήσει παραστατικά, δηλαδή την άδεια μουσικής του φορέα που χρησιμοποιεί και παραστατικό πληρωμής (τιμολόγιο). Ευνόητο σε όλους μας είναι ότι οι κυρώσεις είναι βαρύτατες όταν δεν υπάρχει τιμολόγιο για την χρήση μουσικής.
    2. Η χρήση μουσικής χωρίς ΑΔΕΙΑ (από τον φορέα που ανήκει η μουσική), σημαίνει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επιφέρει ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και χρηματική ποινή από 2.900€ έως 15.000 ευρώ τούτο προκύπτει από τον Νόμο 2121/1993 άρθρο 66. Για να αντιληφθούν όλοι οι Συνάδελφοι και χρήστες την επικινδυνότητα της ως άνω παράβασης, κοινοποιούμε Δείγμα ελέγχου της ΣΔΟΕ σε κατάστημα Θεσ/νίκης.

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

Απόφαση σταθμός για τις ρήτρες εχεμύθειας και ανταγωνισμού – Πότε χάνουν την ισχύ τους

Δικαστική προστασία εργαζομένων από ρήτρες ανταγωνισμού

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του επιδοτούμενου προγράμματος για την αναβάθμιση προσόντων ανέργων

Σε Ηλεκτρονικές Εφαρμογές για την Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας και της Αυτοαπασχόλησης με Έμφαση στους τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης

Saga Furs: Δημοπρασία Σεπτεμβρίου 2023- Ημερήσιες Εκθέσεις και ανακοινώσεις Χρηματιστηρίου

Αύξηση της αξίας των πωλήσεων μεσιτείας για το τρέχων οικονομικό έτος

Μαζικές προσλήψεις κάνει το Costa Navarino- Δες τις ειδικότητες που αναζητά και στείλε βιογραφικό

Στην έκταση του Costa Navarino περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα και άλλοι χώροι όπως πισίνες και γήπεδα γκολφ.

O ελληνικός «χάρτης» των startups: Ποιες περιφέρειες έχουν τα ηνία

Το 3% του συνόλου των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία