Φεστιβάλ Γράμμου
👉ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ταξίδι στην ιστορία μας 1948-2025
Απρόβλεπτες διαδρομές – Άνθρωποι πίσω από την ιστορία
🗓️ΝΕΣΤΟΡΙΟ 28-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
📌👉Από την Πέμπτη 28 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου ο δήμος Νεστορίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γράμμου, διοργανώνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδιά των πολιτικών προσφύγων του Ελληνισμού της Ουγγαρίας.
📌👉Μια δράση που περιλαμβάνει ημερίδα, κινηματογραφικές προβολές, έκθεση φωτογραφίας, ξενάγηση στα χωριά του δήμου και επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
📌👉Συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο, φιλοξενούμενη αποστολή από την Ουγγαρία καθώς και άνθρωποι που βίωσαν τα γεγονότα και θα καταθέσουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες.
📌👉Το πρόγραμμα ξεκινά με την προβολή της ταινίας Καλή Πατρίδα Σύντροφε Beloiannisz (1986) του Λευτέρη Ξανθόπουλου, την Πέμπτη 28 Αυγούστου.
📍Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 18.00 στην αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Νεστορίου.
Παρατίθεται το πλήρες πρόγραμμα :
You May Also Like

Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Οινόης

”Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια του εκλιπόντος Ευσταθίου Πελαγίδη για την ευγενική χειρονομία της δωρεάς  χρημάτων στο σχολείο μας εις μνήμην του.”

Είχε το αυτοκίνητο του ξεχασμένο στο γκαράζ για 35 χρόνια και σήμερα αξίζει 250.000 ευρώ

Είχε το αυτοκίνητο του ξεχασμένο στο γκαράζ για 35 χρόνια και σήμερα…

Ο Δάσκαλος κ. Ευάγγελος Αλευρίδης, ένας σπάνιος, γλυκός και χαμογελαστός άνθρωπος, αγκάλιασε ξανά τους μαθητές του, που είχε να δει από το 1965!!

Κρύα Νερά: Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, οι αναμνήσεις ζωντάνεψαν , οι εικόνες ξαναγύρισαν…

Φώτιος Τσόπρας: ”Η γενιά που φεύγει… Όλοι εμείς, οι πάνω από 60, 70 είμαστε μια γενιά που δεν επιστρέφει”

”Μια γενιά που αγάπησε την οικογένεια, την πατρίδα, το καλό, το όμορφο, την αλήθεια”.

Απίστευτες εικόνες απ’ τη γέννηση ενός… πολύ βιαστικού μωρού!

Ο γιος μου γεννήθηκε στις 3.38 π.μ. ακριβώς έξω από την πόρτα της εντατικής

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ποζάρει με μαγιό στην ξαπλώστρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά τον σάλο που προκάλεσε με βίντεό της για…

Εκδήλωση από το Τμήμα ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Εκδήλωση από το Τμήμα ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας