Την Πέμπτη 09-03-2023, το σχολείο μας συμμετείχε σε 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, από την κ. Παπαδοπούλου Φανή, η οποία έχει σπουδές πάνω στην Κοινωνική Πολιτική και Ανθρωπολογία.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί. Η συνάντηση αφορούσε στην αναγνώριση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και θηλυκοτήτων και την συσχέτιση που έχουν με την άσκηση βίας εναντίον των γυναικών με αποκορύφωμα το φαινόμενο των γυναικοκτονιών.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες για την κατανόηση των κυρίαρχων στερεοτύπων για τα κορίτσια και τα αγόρια αλλά και στη δημιουργία σύντομων ιστοριών για την αναγνώριση των επιθυμητών και ανεπιθύμητων συμπεριφορών στις κοινωνικές μας σχέσεις. Το μήνυμα που πήραμε από την επιμορφωτική συνάντηση είναι ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα, κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άντρες να απολαμβάνουμε την ίση μεταχείριση, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και όλοι μας θα πρέπει να διεκδικούμε τις ανάγκες μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

334897795 853748816172205 1960985185408403065 n

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…