Πραγματοποιήθηκε στις 11-04-2024 από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η έναρξη του προγράμματος Κατάρτιση –Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό. Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ecotours και απευθύνεται σε στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και συναφών δραστηριοτήτων.  Η κατάρτιση των επιχειρήσεων εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες που ορίστηκαν από το πρόγραμμα και περιλαμβάνουν:

  1. Την επιχειρηματική Ανάπτυξη (Business Development)
  2. Την ψηφιοποίηση τω υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων (Digitalization)
  3. Το βιώσιμο (Sustainable) Branding

Επιδίωξη του προγράμματος κατάρτισης είναι η ενίσχυση  των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων  στελεχών σε σύγχρονα θέματα και εργαλεία διαχείρισης των αναγκών των επιχειρήσεών τους καθώς και η καθοδήγησή τους στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων για την υιοθέτηση και χρήση ψηφιακών εργαλείων, βιώσιμο branding & marketing καθώς και δεξιότητες που σχετίζονται με την υιοθέτηση κυκλικών, βιώσιμων, πρακτικών στον τουριστικό κλάδο. Σε μεταγενέστερη φάση  προβλέπεται η απόκτηση Σήματος Ποιότητας  από τις επιχειρήσεις.

Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι 80 ώρες, ενώ πραγμαυοποιείται διαδικτυακά ώστε να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου 2024. Τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Ιορδανίδη,.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ecotours συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Κύπρος και η Ουγγαρία. Την ευθύνη υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας.

You May Also Like

Συλλυπητήρια επιστολή ΥΠΕΣ για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη

Συλλυπητήρια επιστολή ΥΠΕΣ για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Χάνονται ακόμα 200 εκ. € για την Περιφέρειά μας!»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Χάνονται ακόμα 200 εκ. € για την Περιφέρειά μας!»

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Φλώρινα  για διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Φλώρινα  για διάφορα ποινικά αδικήματα

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2019-2020 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2019-2020…

Επίσκεψη εκπροσώπων της αποστολής από την Αγία Πετρούπολης Ρωσίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017,…

9.000.000 ευρώ για έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

9.000.000 ευρώ για έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δασταμάνης: Θετικές εξελίξεις για Γρεβενίτη-Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί με 150.000 ευρώ την μελέτη αναβάθμισης του αστικού μας ποταμού

    Δασταμάνης: Θετικές εξελίξεις για Γρεβενίτη-Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί με 150.000…