Εν μέσω ζήτησης που εξακολουθεί να υπερβαίνει την προσφορά σχεδόν 1 στους 2 επαγγελματίες του κλάδου των ακινήτων προβλέπει περαιτέρω αύξηση τόσο των τιμών πώλησης φέτος όσο και στα ενοίκια, αν και σε μικρό ποσοστό, κατά κύριο λόγο μέχρι 5% παραπέμποντας σε σχετική σταθεροποίηση. Για τις τιμές πώλησης μόλις ένα 5% των ειδικών εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει πτώση.

Τα στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έρευνά της CERVED Yπηρεσίες Ακινήτων αναφορικά με τις τάσεις στην αγορά κατοικίας το 2025, αποτυπώνοντας τις απόψεις των ειδικών του κλάδου. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 508 επαγγελματίες του κλάδου, εκ των οποίων οι 300 ήταν πιστοποιημένοι εκτιμητές και οι 208 σύμβουλοι ακίνητης περιουσίας, εκπροσωπώντας κτηματομεσιτικά γραφεία από όλη την ελληνική επικράτεια. Ως γενικότερο συμπέρασμα, η αγορά χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και συγκρατημένη αισιοδοξία, με τις τιμές – τόσο στις πωλήσεις όσο και στις ενοικιάσεις – να δείχνουν ότι εισέρχονται σε φάση επιβράδυνσης των αυξητικών ρυθμών των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, στο κομμάτι των αξιών πώλησης και των ενοικίων, 49% των ειδικών προβλέπει σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ το 46% αναμένει περαιτέρω αύξηση. Ωστόσο, από αυτούς, το 42% θεωρεί ότι η άνοδος δεν θα ξεπεράσει το 5%. Μόνο ένα μικρό ποσοστό, κάτω του 5%, αναμένει μείωση των τιμών.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε πίνακες στο newmoney.gr

You May Also Like

Κορονοϊός-Τρίκαλα: ο δήμος στηρίζει τα αδέσποτα και προστατεύει τους ανθρώπους!

Κορονοϊός-Τρίκαλα: ο δήμος στηρίζει τα αδέσποτα και προστατεύει τους ανθρώπους!

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά – Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία

Το πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα δημοτικά σχολεία κωδικοποιεί με εγκύκλιο του…

Πανελλαδικές 2018: Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών. Πότε ανακοινώνονται;

Πανελλαδικές 2018: Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών. Πότε ανακοινώνονται;

Εγκύκλιος: Τα 5 κριτήρια χορήγησης tablet και laptop στους μαθητές για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εγκύκλιος: Τα 5 κριτήρια χορήγησης tablet και laptop στους μαθητές για τη…

Μαύρες προβλέψεις. Η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία κλείνουν. Σε 8 χρόνια θα είναι κατά 12% λιγότεροι οι μαθητές

Σε 8 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός της Ελλάδας θα συρρικνωθεί κατά 12%…

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ζωή «πάγωσε» στο ΑΠΘ

Συγκλονισμένη η ακαδημαϊκή κοινότητα από την τραγωδία στα Τέμπη

Το βράδυ της Πέμπτης έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας»: Η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Είχαν προηγηθεί οι υπερπανσέληνοι της 27ης Απριλίου και της 26ης Μαΐου –…