Με την υπ’αριθμ. 39/07-06-2024 ομόφωνη απόφαση,  η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ Καστοριάς μεταξύ άλλων αποφάσισε την στήριξη ομάδων που θα προκύψουν από νεα ίδρυση, καθώς και την επαναλειτουργία σωματείων που θα συμμετάσχουν την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ένωσης.

Επίσης αποφάσισε να επιχορηγήσει όλα τα σωματεία των πρωταθλημάτων της Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όπως έκανε και την περσινή χρονιά,  με το ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400€), ως οικονομική στήριξη για τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες (αίτηση επικαιροποίησης στο αθλητικό μητρώο). Για τον λόγο αυτό καλούνται όλα τα σωματεία να καταθέσουν την αίτηση στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Α . καθώς ΑΥΣΤΗΡΆ η πρώτη υποβολή ολοκληρώνεται στις 15/06/2024.

Εφόσον από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης προκύψουν ελλείψεις, το σωματείο έχει δικαίωμα συμπλήρωσης – διόρθωσης της αίτησής του, ως προς τα πεδία που δεν έγινε αποδεκτή κατά τον έλεγχο, και υποβολής της εκ νέου (επανυποβολής) έως 30.10.2024 και έως έξι (6) επανυποβολές συνολικά.

Κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των εγγεγραμμένων  στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023 αθλητικών σωματείων δεν απαιτείται η προσκόμιση νέας βεβαίωσης της οικείας Περιφέρειας για θεώρηση και τήρηση βιβλίων και η σχετική υποχρέωση καλύπτεται από την αναρτηθείσα βεβαίωση κατά την εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας  η κάθε ομάδα καλείται να προσκομίσει  στην γραμματεία της Ένωσης Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου με την σύνθεση μελών σε ισχύ, γραμμάτιο Είσπραξης και τον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου ώστε να γίνει άμεσα η εκταμίευση των 400€.

Επίσης μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. και στα πλαίσια της επιπλέον στήριξης των σωματείων, αποφάσισε για όλα τα σωματεία Α’ και Β’ κατηγορίας τρεις διαιτησίες για εντός έδρας αγώνες για κάθε ομάδα να είναι “ΔΩΡΕΑΝ” στα πλαίσια διατήρησης και ενίσχυσης του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Με υπευθυνότητα και πλήρη επίγνωση της κατάστασης που βιώνουμε στο ποδόσφαιρο αλλά και ως κοινωνία, θα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε δίπλα στις ομάδες μας, παρέχοντας από την πλευρά μας το καλύτερο δυνατόν, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα ομάδες από περισσότερες περιοχές του Νομού, ελπίζοντας στην συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες στο χώρο του ποδοσφαίρου να αναγνωρίσουν τα οφέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία χωρίς τοξικότητα, με νέες ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου του αθλήματος, ώστε ο καθένας να μπορεί να πετύχει το στόχο που έχει θέσει  και επιθυμεί.

Όλοι εμείς αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των παραγόντων και την αδυναμία να ανταποκριθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης, καθώς και τον τρόπο καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι υπεύθυνοι των σωματείων μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Ένωσης.

You May Also Like

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχουμε πόσες ώρες βγαίνει ο καθένας από το σπίτι του-ΒΙΝΤΕΟ

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχουμε πόσες ώρες βγαίνει ο καθένας από το…

Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας ενόψει της FEA 2017

Στις 30 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική επίδειξη μόδας, που έκλεψε την…

Αναβάλλεται η σημερινή μουσικοθεατρική παράσταση του Δήμου Άργους Ορεστικού

Αναβάλλεται η σημερινή μουσικοθεατρική παράσταση του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συγκλονιστικό: Τραυματισμένο σαλάχι ζητά βοήθεια από δύτες (βίντεο)

Συγκλονιστικό: Τραυματισμένο σαλάχι ζητά βοήθεια από δύτες (βίντεο)

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Πτολεμαΐδας για μεταφορά -3- μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Πτολεμαΐδας για μεταφορά -3- μη νόμιμων…

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης πάνω από 8 κιλά και ακατέργαστης κάνναβης πάνω από 210 κιλά, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

  Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης πάνω από  8 κιλά και ακατέργαστης κάνναβης…

ΕΛΜΕ Καστοριάς:Για την e-αξιολόγηση και e-βαθμολόγηση των μαθητών στην e-class (όχι της Mercedes)

ΕΛΜΕ Καστοριάς:Για την e-αξιολόγηση και e-βαθμολόγηση των μαθητών στην e-class (όχι της…

Νέο πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας: Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση ένταξης (οδηγίες)

Νέο πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας: Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση ένταξης (οδηγίες)