Με την έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς αρχίζει και η αυστηρή από μέρους της πολιτείας εφαρμογή του Νόμου 4830/2021 στις 21 Ιουλίου 2024.
🐱Η αρμόδια Αντιδημαρχία για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων και τον έλεγχο για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει τους δημότες για τα βασικά ως προς την υπεύθυνη ιδιοκτησία, αλλά και την αποφυγή προστίμων:
➡Το ζώο ή ζώα που είναι στην κηδεμονία τους να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip).
➡Να βεβαιωθούν ότι τα ζώα τους εμφανίζονται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρό τους.
➡Να ελέγξουν ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρο τους.
➡Οι κηδεμόνες ενήλικων ζώων πρέπει να επιλέξουν ή την στείρωση, ή την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024.
➡Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνείται να στειρώσει το ζώο του, ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
‼Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση κάθε σκύλου και γάτας.‼
➡Σε παράλειψη σήμανσης (τσιπ) του ζώου, επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.
➡Ο ιδιοκτήτης ή ο ανάδοχος του ζώου συντροφιάς (σκύλου ή γάτας) είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο ή τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στο ΕΜΖΣ, και αφορούν είτε τον ίδιο (όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου δημοσίου εγγράφου) είτε το ζώο συντροφιάς, το αργότερο εντός προθεσμίας 10 εργασίμων ημερών από τη μεταβολή.
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα σκύλος και κείμενο που λέει "o κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας θα πρέπει να γνωρίζει ότι: Το ζώο ή ζώα που είναι στην κηδεμονία του, θα πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip)→ Σε παράλειψη σήμανσης του ζώου, του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ Θα πρέπει να επιλέξει ή την στείρωση, ή την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ έως την 21η IouAiou 2024 → Εάν αρνηθεί να στειρώσει το ζώο TOU, ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού στο ΕΦΑΓΥΖΣ, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ Τα ζώα του εμφανίζονται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet न pet.gov.gr gr"
You May Also Like

Φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: Σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμο αυτό που έγινε, σύμφωνα με το meteo

Φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: Σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμο αυτό που έγινε, σύμφωνα…

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καστοριάς Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καστοριάς σας προσκαλεί σε μία μοναδική παράσταση!

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί – Πως θα γίνει η αίτηση

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί – Πως θα…

Ντολτσό: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των…

Με την ψήφιση του Ν/ Σ στη Βουλή φέραμε την λύτρωση που χρόνια περίμεναν οι κτηνοτρόφοι

Με την ψήφιση του Ν/ Σ στη Βουλή φέραμε την λύτρωση που…