Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος, Υποδομών και υπεύθυνος των ΤΟΕΒ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Η Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για θέματα που αφορούν την προστασία από φυσικά φαινόμενα, όπως φωτιά, σεισμό και πλημμύρες.
Την Τρίτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 2η ενημερωτική δράση στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Κοζάνης, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Στέργιο Κούτσιανο.
Η δράση ξεκίνησε με παρουσίαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Κοζάνης του ειδικού οχήματος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων. Με συντονιστή τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας ΠΔΜ Νικόλαο Συλλίρη, πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο και την Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Αικατερίνη Δαδαμόγια, και στην συνέχεια οι εισηγήσεις από τον Συνεργάτη της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Δούφλια, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κοζάνης Ιωάννη Γκιάτα, το μέλος του Συλλόγου Ραδιερασιτεχνών Κοζάνης Γεωργία Εμμανουηλίδου, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κοζάνης Πρόδρομο Ασλανίδη, τον Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης Κωνσταντίνο Σκετόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κοζάνης Κωνσταντίνο Μαυροματίδη.
Η μεγάλη συμμετοχή από μαθητές και πολίτες που ξεπέρασε τα 100 άτομα και η τρίωρη διάρκειά της καταδεικνύει την αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων δράσεων από την Περιφερειακή Αρχή με σκοπό τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την προστασία του πληθυσμού από τα επικίνδυνα πιθανά φυσικά φαινόμενα που η κλιματική αλλαγή επιφέρει.
You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 Στην Π.Ε. Καστοριάς οι φετινές εκδηλώσεις υλοποιούνται με τη συνεργασία των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Συνελήφθη 48χρονη αλλοδαπή σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή, την τσάντα 72χρονης μέσα σε κατάστημα

Κοζάνη: 61χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα την 86χρονη μητέρα του

Ο φερόμενος μητροκτόνος συνελήφθη χθες και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες