Σήμερα, 14 Ιανουαρίου, λέτε «χρόνια πολλά» στη Νίνα. 

Σύμφωνα με το Ορθόδοξο εορτολόγιο τιμάται η Αγία Νίνα η Ισαπόστολος. Γεννήθηκε στην Καππαδοκία, όπου κατοικούσαν πολλοί Γεωργιανοί και φέρεται ως συγγενείς του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Η μητέρα της, Σωσάννα, ήταν αδελφή του Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου.

Η Νίνα κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Γεωργία, περί τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η αποστολική της δράση και το χάρισμα της θαυματουργίας οδήγησαν τους βασιλείς της Γεωργίας Μιριάν (265-342 μ.Χ.) και Νάνα στο να γίνουν Χριστιανοί. Η Αγία βρήκε τον τόπο, όπου είχε εναποτεθεί ο χιτώνας του Χριστού, στον κήπο των ανακτόρων και εκεί ανήγειρε τον Ναό του Αγίου Στύλου.

Τιμούνται επίσης οι Τριάντα Οκτώ Πατέρες: Οι Άγιοι αυτοί Πατέρες ζούσαν μέσα στις σπηλιές του όρους Σινά κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ξαφνικά μία μέρα βάρβαροι εισέβαλαν και τους έσφαξαν μέσα στις καλύβες και τους κήπους τους. Πέθαναν προσευχόμενοι.

Αρχική Σελίδα

You May Also Like

Οργή στις Σέρρες για τις πολυήμερες φωτιές στα όρη Όρβηλος και Μενοίκιο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών για τη φωτιά στον Όρβηλο

Στρεπτόκοκκος: Ακόμη 7 παιδιά θετικά στη Νάουσα, τα 3 από το περιβάλλον του 7χρονου

Το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς θετικό στον στρεπτόκοκκο, αλλά είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση.

Πάρνηθα: Τimelapse βίντεο με την εξάπλωση του πύρινου μετώπου

Βίντεο του meteo από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα από ανθρώπινη απερισκεψία – Το τάισαν πατατάκια και τυρόπιτες

Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα από ανθρώπινη απερισκεψία – Το τάισαν πατατάκια και…

Καβάλα: Απίστευτο! Στέρησαν μισθό σε γιατρό που κατήγγειλε ελλείψεις

Η ποινή επιβλήθηκε με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του συναδέλφου σχετικά με τη μη λειτουργία του Αγγειογράφου.

”Κρατούσαν κλειδωμένη την 6χρονη κόρη τους σε κλουβί και της έδιναν σκυλοτροφή”

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας και έπαθαν ΣΟΚ!

Gov.gr: Ποια πιστοποιητικά καταργούνται από την άνοιξη

Την κατάργηση έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών από τον πολίτη εντός της άνοιξης

Ο στρατός επισκεύασε το σπίτι της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου – Οι εργασίες από τη ΜΟΜΚΑ [εικόνες]

Η ΜΟΜΚΑ επισκεύασε το σπίτι της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου.

Ένα υπέροχο έργο ΄΄γκράφιτι΄΄ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

“Σπείρε Αγάπη , λοιπόν, κι ας μη θερίσεις…έτσι για να μοσχοβολάει ο τόπος”…