Η επαρχία Γκουιτζόου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει ποσοστό δασικής κάλυψης πάνω από 60 τοις εκατό και τα δάση της επαρχίας είναι διπλάσια σε έκταση από την καλλιεργήσιμη γη.

Οι κάτοικοι του χωριού ελέγχουν την ανάπτυξη διάφορων ειδών μανιταριών σε καλλιέργειες κάτω από τα δέντρα στο Χουαζουό της κομητείας Ναγιόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, στις 26 Μαΐου 2021. (People's Daily Online)

Οι κάτοικοι του χωριού ελέγχουν την ανάπτυξη διάφορων ειδών μανιταριών σε καλλιέργειες κάτω από τα δέντρα στο Χουαζουό της κομητείας Ναγιόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, στις 26 Μαΐου 2021. (People’s Daily Online)

Εκμεταλλευόμενη τους δασικούς πόρους της, η επαρχία έχει αναπτύξει δυναμικά την οικονομία του δάσους, με καλλιέργειες και κτηνοτροφία στα δάση. Αυτές οι προσπάθειες κατέστησαν τον δασικό τομέα πιο κερδοφόρο, αύξησαν το εισόδημα για τους ντόπιους αγρότες και προώθησαν την πράσινη ανάπτυξη, η οποία συμβάλλει στην εδραίωση της καταπολέμησης της φτώχειας και στην έναρξη μιας γενικής προώθησης της αναζωογόνησης της υπαίθρου.

Τα μανιτάρια Μπαμπού χαιρετίζονται ως «η βασίλισσα των μανιταριών». Το θρεπτικό και νόστιμο μανιτάρι Μπαμπού συνήθως κοστίζει 700 γιουάν το κιλό. Το δασικό αγρόκτημα Χουαζουό της κομητείας Ναγιόνγκ, έχει δημιουργήσει μια βάση φυτειών 1.500 m (100 εκτάρια) για μανιτάρια Mπαμπού, με 27,5 τόνους μανιταριών Mπαμπού να έχουν μαζευτεί φέτος.

Στα νοτιοανατολικά της βάσης των μανιταριών Mπαμπού, βρίσκεται μια φάρμα πουλερικών ελεύθερης βοσκής που διατηρεί πάνω από 10.000 κοτόπουλα. Ο Ζενγκ Λέι, ο οποίος εκτρέφει πουλερικά, είπε στην People’s Daily ότι η φάρμα του μέσα στο δάσος, απολαμβάνει υπέροχη βλάστηση και υγιές περιβάλλον, και οι πλούσιοι υδάτινοι πόροι εκεί κάνουν τη φάρμα να είναι ένας φυσικός «βιότοπος» για τα πουλερικά. Κάθε φορά που μια παρτίδα πουλερικών είναι διαθέσιμη για σφαγή, η φάρμα καθαρίζεται από τους εργάτες πριν μπει η επόμενη παρτίδα. Η δεύτερη παρτίδα πουλερικών φέτος πουλήθηκε στο Δέλτα του Ποταμού Περλ.

Χωρικοί διαχειρίζονται ένα κοτέτσι σε μια φάρμα του δάσους στην πόλη Χουαζουό της κομητείας Ναγιόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, 26 Μαΐου 2021. (People's Daily Online)

Χωρικοί διαχειρίζονται ένα κοτέτσι σε μια φάρμα του δάσους στην πόλη Χουαζουό της κομητείας Ναγιόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας, 26 Μαΐου 2021. (People’s Daily Online)

Στο Μπαϊγιανγκπίνγκ, στο χωριό Παομουτζάι του Λιανγκσουιτζίνγκ της κομητείας Σινάν, τα dendrobium catenatums, ένα πολύ σημαντικό είδος για την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, καλλιεργούνται στους κορμούς πολλών πεύκων. Σύμφωνα με τον Τζανγκ Τσενγκγιουάν συνολικά 1.100 mu δενδρόβιων catenatums έχουν καλλιεργηθεί στο χωριό και έχουν αποφέρει 34,5 τόνους προϊόντων.

“Η οικονομία του δάσους εκμεταλλεύεται τους δασικούς πόρους και τον χώρο στα δάση και ενισχύει την προστασία αυτών των πόρων. Είναι μια λύση που βγάζει κερδισμένους και την οικολογία και την οικονομία”, δήλωσε ο Τσεν Γκανγκ, αξιωματούχος του δασαρχείου της κομητείας Ναγιόνγκ.

Διάφορες περιοχές στο Γκουιτζόου έχουν δημιουργήσει τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες γύρω από την οικονομία του δάσους που ταιριάζουν με τις δικές τους τοπικές συνθήκες. Οι ντόπιοι ασχολούνται με την φύτευση μέσα στο δάσος όπως και την εκτροφή ζώων, την καλλιέργεια μανιταριών και τον οικολογικό τουρισμό.

Πέρυσι, 22,03 εκατομμύρια mu (κινεζική μονάδα έκτασης, 1 μου είναι περίπου 666,5 τετραγωνικά μέτρα) δάσους στην επαρχία χρησιμοποιήθηκαν για την οικονομία του ξύλου, δημιουργώντας συνολική παραγωγή 40 δισεκατομμυρίων γιουάν (6,26 δισεκατομμύρια δολάρια). Από τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η επαρχία Γκουιτζόου είχε δημιουργήσει 321 φυτείες και βάσεις κτηνοτροφίας στα δάση που καλύπτουν περισσότερα από 1.000 mu δασών, αποφέροντας έσοδα 29,57 δισεκατομμυρίων γιουάν το εξάμηνο. Ο κλάδος πρόσφερε 106.600 σταθερές θέσεις εργασίας το 2020, επιλύοντας ουσιαστικά τα προβλήματα απασχόλησης των αγροτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, η οικονομία του δάσους αύξησε το εισόδημα 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων της υπαίθρου στην επαρχία Γκουιτζόου.

Η κομητεία Νταφάνγκ, που βρίσκεται βαθιά στα βουνά Γουμένγκ του Μπιτζιέ του Γκουιτζόου, είναι ένα τέλειο μέρος λόγω του μοναδικού κλίματος για τη φύτευση του είδους Gastrodia elat, ένα φυτικό φάρμακο. Σύμφωνα με τον Γουέν Πινγκ, επικεφαλής μιας τοπικής εταιρείας παραγωγής, η εταιρεία του συμμετέχει σε περισσότερες από 20 εκθέσεις κάθε χρόνο και έχει εργοστάσια σε πολλές παράκτιες πόλεις όπως το Γκουανγκτζόου και η Σαγκάη. «Επενδύσαμε πάνω από 800.000 γιουάν μόνο σε εκθέσεις πέρυσι», είπε ο Γουέν.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 14 Ιουλίου δείχνει την όμορφη θέα στην κομητεία Ναγιόνγκ του Μπιτζιέ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας. (People's Daily Online)

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 14 Ιουλίου δείχνει την όμορφη θέα στην κομητεία Ναγιόνγκ του Μπιτζιέ, στην επαρχία Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας. (People’s Daily Online)

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία πραγματοποίησε μια διαδικτυακή προώθηση σε μια πλατφόρμα ζωντανής ροής. «Πουλήσαμε πάνω από 600.000 γιουάν προϊόντων σε μόλις 20 λεπτά», όπως ανέφερε ο Γουέν, λέγοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μακροπρόθεσμη συνεργασία με influencers και πλατφόρμες ζωντανής ροής.

Προς το παρόν, η κομητεία Νταφάνγκ αναπτύσσει 30.000 mu Gastrodia elat και η επιχείρηση φέρνει έσοδα 180 εκατομμυρίων γιουάν στην κομητεία κάθε χρόνο. Ο νομός έχει επίσης κατασκευάσει ένα εργοστάσιο τυποποιημένης επεξεργασίας της Gastrodia elat, ιδρύοντας προκαταρκτικά μια βιομηχανική αλυσίδα που καλύπτει την παραγωγή, την έρευνα, την προμήθεια και τη διανομή του Gastrodia elat.

Σήμερα, μια σειρά προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης έχουν εγκριθεί στην επαρχία Γκουιτζόου, γεγονός που θέτει μια γερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας του δάσους της επαρχίας.

«Έχουμε δημιουργήσει μάρκες για τα προϊόντα μας και σε κάποιο βαθμό μας φέρνουν φήμη, επεκτείνουν τα κανάλια πωλήσεών μας και βελτιώνουν τα κέρδη μας», δήλωσε ένας αξιωματούχος από το επαρχιακό δασοκομικό γραφείο της Γκουιτζόου, προσθέτοντας ότι η οικονομία του δάσους στο Γκουιτζόου γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική.

https://greek.cri.cn/

You May Also Like

Η σκοτεινή ομορφιά των μαύρων κύκνων – Σπάνιοι και εντυπωσιακοί.

Οι κύκνοι ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Η ερωτική συμπεριφορά τους περιλαμβάνει…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Γαϊδουράκια νάνοι: Τα πιο αξιολάτρευτα ζώα πάνω στη γη

Γαϊδουράκια νάνοι: Εκτός από πανέμορφα είναι και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Ένα γιγάντιο ανακόντα 7 μέτρων έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με δύτη. (Βίντεο)

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υποβρύχια συνάντηση: ένας δύτης ήρθε πρόσωπο με…

Χόμπιτον, το χωριό των χόμπιτ

Και όμως υπάρχει….