Επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου και το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη σχετικά με το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» και την εφαρμογή του στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς απέστειλε η Βουλευτής Μαρία Αντωνίου.

Η κ. Αντωνίου, στην επιστολή της, εκφράζει τις ευχαριστίες της για την πρόσφατη τροποποίηση και την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας και των σεισμόπληκτων περιοχών του Δήμου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025», για τις οποίες προβλέπονται αυξημένα ποσοστά επιχορηγήσεων 80-100% στους πληγέντες από τους σεισμούς της 9ης Ιανουαρίου 2022 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το οξύμωρο που έχει προκύψει, όπου σε όμορα χωριά του Δήμου Καστοριάς -τα οποία χωρίζει απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου-, οι δικαιούχοι να λαμβάνουν διαφορετικό ποσοστό επιδότησης.

Η κ. Αντωνίου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος η αυξημένη επιδότηση να αφορά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Π.Ε. Καστοριάς, δεδομένου ότι η περιοχή πλήττεται ανεπανόρθωτα εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης και της παρατεταμένης κρίσης στον κλάδο της γούνας, που αποτελούσαν τον κεντρικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

«Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την υφιστάμενη αδικία στη βάση της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλων των πολιτών, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025», με το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης, όλες οι Δημοτικές Ενότητες της Π.Ε. Καστοριάς», καταλήγει στην επιστολή της η Μαρία Αντωνίου.

 

 

 

You May Also Like

Αγορά φορητών ηχείων με μικρόφωνο για το 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο, από τον συλλόγου γονέων.

Αγορά φορητών ηχείων με μικρόφωνο για το 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο, από τον συλλόγου γονέων.

Η Π.Ε. Καστοριάς  συνεχίζει  τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Η Π.Ε. Καστοριάς  συνεχίζει  τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Εως πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Εως πότε κάνουν αίτηση…

Η απάντηση του Ανέστη Αγγελή προς τους εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών

Η απάντηση του Ανέστη Αγγελή προς τους εργαζόμενους των βρεφικών σταθμών

Επίδομα θέρμανσης: Ολόκληρη η απόφαση – Κριτήρια, δικαιούχοι και εξαιρέσεις

Επίδομα θέρμανσης: Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου…

Γιάννης Κορεντσίδης: “Η Καστοριά ομορφαίνει! Συνεχίζουμε δυνατά για τον τόπο μας…”

Γιάννης Κορεντσίδης: “Η Καστοριά ομορφαίνει! Συνεχίζουμε δυνατά για τον τόπο μας…”

Ποιο θα είναι το μέλλον του “Κιουρσούμ Τζαμί” στην Καστοριά;

Παρουσιάστηκαν στο κοινό της Καστοριάς,  οι διπλωματικές εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση…