Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα Πέμπτη (3/8) ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στα ανατολικά τους 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με μεταβλητούς ανέμους 3 μποφόρ, που από το μεσημέρι – απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 με 37 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το βράδυ αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, ενώ τη Δευτέρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

https://www.avgi.gr/

You May Also Like

Παύλος Πολάκης: Γιατί έκανα το εμβόλιο – Η ανάρτησή του μετά τη συνέντευξη Τσίπρα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως…

ΥΠΕΝ: Επανασύνδεση οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος

ΥΠΕΝ: Επανασύνδεση οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος

Στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία τρένων στον κόσμο

Στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία τρένων στον κόσμο

ΟΑΕΔ: Τα 12 επιδόματα που χορηγεί σε άνεργους και εργαζόμενους

ΟΑΕΔ: Τα 12 επιδόματα που χορηγεί σε άνεργους και εργαζόμενους

Η κίνηση ανθρωπιάς του Αντιπεριφερειάρχη – Πλήρωσε το ξενοδοχείο σε άστεγους

Η κίνηση ανθρωπιάς του Αντιπεριφερειάρχη – Πλήρωσε το ξενοδοχείο σε άστεγους

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 17χρονου για την επίθεση σε οδηγό αστικού λεωφορείου επειδή πήγαινε αργά

Συνελήφθη και ο 42χρονος οδηγός του λεωφορείου μετά από μήνυση του 17χρονου

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Ενισχύουμε το εισόδημα των παραγωγών αναστέλλοντας το τέλος επιτηδεύματος

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Ενισχύουμε το εισόδημα των παραγωγών αναστέλλοντας το τέλος επιτηδεύματος

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

  Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας…