Έρχεται ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη!
Το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης» ξεκινά με δύο κινηματογραφικές προβολές και μια συναυλία – διάλεξη κλασικής μουσικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 4 Νοεμβρίου
Παιδικός Κινηματογράφος
Πολιτιστικό Κέντρο 18:00
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Μαρκ Όσμπορν
Εκεί όπου η άφταστη χειροτεχνία του stop-motion συναντά το ψηφιακό κινούμενο σχέδιο, είναι το σημείο όπου ξαναερωτευόμαστε από την αρχή το λατρεμένο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί, μέσα από το animation του «Μικρού Πρίγκιπα» που υπογράφει ο Μαρκ Όσμπορν.
Βραβεία
César Award for Best Animated Film,
Annie Award for Outstanding Achievement for Music in a Feature Production,
Annie Award for Best Production Design in an Animated Feature Production
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "Μέρες απελευθέρωσης II Οι Μέρες Απελευθέρωσης υποδέχονται δύο αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων! κινηματογράφος ΣΑΒΒΑΤΟ 0 Μικρός 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Πρίγκιπάς όπου άφταστη χειροτεχνία συναντά το ψηφιακό κινούμενο σχέδιο, από την αρχή μεσα από animation Μαρκ Όσμπορν. 18:00 όπου ντουάν του <<Μικρού Πρίγκιπα>> που υπογράφει Γαλλία, Διάρκεια: Animated Film AnnieAw Award Production Ûegn θέατρο ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Καρυοθραύστης 12:00 ομάδα επιστρέφει Παραμονή 이호 μάγια Άργος Ορεστικό και φέρνει κοντά μας λύθηκαν χορός για το τη απ δώρων ανάμεσα ταξίδι κόσμο βραβευμένη Διασκευή- τώνης Μουσική: Τόπι! Χόφμαν ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1012 ΔΗΜΟΣΑΡΓΟΥΣΡΕΣΤΚΟΥ"
 Σάββατο 4 Νοεμβρίου
Κινηματογράφος
Πολιτιστικό Κέντρο 21:00
«Το Κόλπο της Νυφίτσας» του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
Σε συνεργασία με CINOBO
O σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ Το Μυστικό στα Μάτια της επιστρέφει με πολύ διαφορετική διάθεση. Σπαρταριστό μαύρο χιούμορ, twists και παρατράγουδα μέσα σε μια έπαυλη που βασιλεύουν οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος όσο παραμονεύουν οι συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής.
Μια σταρ από τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου, ένας ηθοποιός στα γεράματά του, ένας έξυπνος σεναριογράφος και ένας ύπουλος σκηνοθέτης ζουν όλοι μαζί σε μια έπαυλη όπου έχουν φτιάξει μια ασυνήθιστη ζωή. Η άφιξη ενός νεαρού ζευγαριού που θέλει να πείσει την ηθοποιό να πουλήσει το σπίτι θα αναγκάσει τους κατοίκους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να το εμποδίσουν.
Βασισμένη στη μαύρη κωμωδία του 1976, Yesterday’s Guys Used No Arsenic, του μέντορα του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, Χοσέ Μαρτίνεζ Σουάρεζ, Το Κόλπο της Νυφίτσας αποτελεί φόρο τιμής στις κλασικές κωμωδίες των Ερνστ Λιούμπιτς και Μπίλι Γουάιλντερ, της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Έχει για πρωταγωνιστές μερικούς από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους αργεντίνους ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου (Γκρασιέλα Μπόργκες, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λουίς Μπραντόνι, Μάρκος Μούντστοκ), ενώ το 2019 ήταν υποψήφιο για 11 Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αργεντινής.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
 Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Μουσική – Πιανιστική διάλεξη
Ιωάννης Ντακούμης
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ – ΜΙΑ ΠΙΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ
Ωδείο Άργους Ορεστικού 19:30
Μια διάλεξη-συναυλία κλασικής μουσικής αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, με έργα Bach, de Falla, Beethoven, Khachaturian και Rachmaninoff, όπου κεντρικό θέμα αποτελεί η αντιμετώπιση του φόβου του θανάτου. Η πορεία μέσω της οποίας αντιμετωπίζουμε τον φόβο αυτό οργανώνεται σε τέσσερα στάδια (όσα και τα μέρη της συναυλίας), στα οποία με αφορμή συμβολισμούς από τον μύθο της Περσεφόνης οδηγούμαστε σε μαθήματα για τη δική μας ζωή.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Μέρες απελευθέρωσης II 19:30 ΚΥΡΙΑΚΗ TO ΜΥΣΤΙΚΟ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΚΟΥΜΗΣ MIA ΠΙΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ με έργα Johann Sebastian Bach Manuel de Falla Ludwig van Beethoven Aram Khachaturian Sergei Rachmaninoff ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ Κοιμήσεως θεοτόκου 24 24670 42255 Μια διάλεξη-συναυλία διάλεξη- κλασικής μουσικής αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, όπου κεντρικό θέμα αποτελεί αντιμετώπιση του φόβου θανάτου. πορεία μέσω της οποίας αντιμετωπίζουμε τον φόβο αυτό οργανώνεται τέσσερα στάδια (όσα τα μέρη συναυλίας), οποία αφορμή ισμούς από της Περσεφόνης οδηγούμαστε σε μαθήματα για τη ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ μας ζωή. ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1012 Αλληλγύηςτουλήμουλργουςορεστικού"
Δήμος Άργους Ορεστικού
You May Also Like

Με τη σφραγίδα της FIA το 9ο Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό

Με τη σφραγίδα της FIA το 9ο Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Άργος Ορεστικό

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  στο Άργος Ορεστικό

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο- Οδηγίες προστασίας

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άργους Ορεστικού

Φεστιβάλ Γράμμου: Η θεατρική παράσταση “Το Τάβλι” σήμερα στο Κρανοχώρι

Τελευταία θεατρική παράσταση για το φετινό φεστιβάλ

Σήμερα η κεντρική ομιλία και παρουσίαση του συνδυασμού “Νέα Προοπτική” της Κ. Κυριακίδου

Στην κεντρική πλατεία Άργους Ορεστικού

Άργος Ορεστικό: Μεταφέρθηκε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας (φωτο)

Άργος Ορεστικό: Μεταφέρθηκε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας (φωτο)