Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος», όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα Αντιτορπιλικό «Βέλος» «λαβώθηκε» από τη θαλασσοταραχή και τους σφοδρούς ανέμους, ενώ ήταν σταθμευμένο στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, ενώ κινδύνευσε ακόμη και να βυθιστεί εξαιτίας των διαδοχικών προσκρούσεων στο κρηπίδωμα από τους θυελλώδεις ανέμους και τους έντονους κυματισμούς. Ωστόσο, το ρήγμα στεγανοποιήθηκε και πλέον δεν κινδυνεύει.

Χτες, το πλοίο μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στην προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε νέα επιθεώρηση από δύτες, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Την Κυριακή (19/11), έγιναν εργασίες απάντλησης των υδάτων που είχαν εισρεύσει στο εσωτερικό του ιστορικού πλοίου.

Μένει να αποφασιστεί πλέον πού θα μεταφερθεί το «Βέλος» ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής του. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ή αν θα επιστρέψει οριστικά στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, στο Παλαιό Φάληρο, όπου είναι η επίσημη έδρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το κόστος επισκευής του Βέλους αναμένεται να αναλάβει ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία, έτσι κι αλλιώς, καλύπτει τα έξοδα συντήρησής του.

You May Also Like

Περισσότερες από 6.500 αιτήσεις μέσα σε 24 ώρες για το νέο πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης ανέργων στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Coursera

Περισσότερες από 6.500 αιτήσεις μέσα σε 24 ώρες για το νέο πρόγραμμα…

Στα χρώματα της γαλανόλευκης εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο

Στα χρώματα της γαλανόλευκης εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο

«Πάγωσε» ο Ευαγγελάτος με την απάντηση μαθητή για το εμβόλιο (video)

Έμεινε άφωνος ο παρουσιαστής

Καταγγελία από την Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Ο Μάνος έδερνε την Ρούλα» – Τι της είπε η 33χρονη για την κεταμίνη

Για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον Μάνο Δασκαλάκη, έκανε λόγο και η…

«Έφοδος» της Αστυνομίας σε εκκλησία στη Λευκόβρυση Κοζάνης μετά από καταγγελία – Βρίσκεται η Εκκλησία σε διωγμό και δεν το γνωρίζουμε; Του Γ. Τσακαλίδη

«Έφοδος» της Αστυνομίας σε εκκλησία στη Λευκόβρυση Κοζάνης μετά από καταγγελία –…

Αφορολόγητη η επιδότηση ρεύματος για το πεντάμηνο του 2022 – Έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους

Αφορολόγητη η επιδότηση ρεύματος για το πεντάμηνο του 2022 – Έκτακτη εισφορά…

Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδικές πανελλαδικού επιπέδου εξετάσεις

Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με…

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: «Εντατικοποίηση ελέγχων για το τσιγάρο και αλλαγή προστίμων στους παραβάτες»

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: «Εντατικοποίηση ελέγχων για το τσιγάρο και αλλαγή προστίμων στους παραβάτες»

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα