Στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., η οποία κατασκευάζει τη Σήραγγα της Κλεισούρας, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη με το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Καστοριάς Στέλιο Κοτσάκο.

Εκεί έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου από τους  μηχανικούς Γιώργο Εμμανουηλίδη και Νίκο Τσεβρεκίδη, εκ μέρους της Εγνατίας Οδού Α.Ε., που είναι και η επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου, ενώ όπως ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του εργοταξίου Ευστάθιο Δεύτο, αυτή  τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 80% των υποδομών του εργοταξίου. Παράλληλα, συζητήθηκαν διάφορα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζει η εργολαβία και με την παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη δόθηκαν άμεσες λύσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη στο δυτικό μέτωπο της σήραγγας, όπου ήδη γίνονται οι πρόδρομες εργασίες για τη διάτρηση της σήραγγας και η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας, πρόθεσή τους είναι  η κατά το δυνατόν συντόμευση της ολοκλήρωσης του έργου, στόχος που συμβαδίζει και με την θέληση της Περιφερειακής Αρχής, που είναι να περαιωθεί κατά 6 μήνες νωρίτερα του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έχει τεθεί στη σύμβαση.

Το έργο, προϋπολογισμού 71.077.000 €, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί την κορωνίδα των τεχνικών έργων στην περιοχή και αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση και  στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας έναρξη Σήραγγας

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…