Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης κρατούνται και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τρεις πολίτες που είχαν «συλλάβει» μετανάστες κατηγορώντας τους ότι βάζουν φωτιές. Την ίδια ώρα παρενέβη για το σοκαριστικό περιστατικό και ο Άρειος Πάγος.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο έχει τραβηχτεί στον Έβρο και σε αυτό φαίνονται πολίτες στο ρόλο του σερίφη να έχουν κλειδώσει μετανάστες σε καρότσα τρέιλερ τους οποίους κατηγορούν για τις πυρκαγιές.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να οργανωθούν, να τους μαζέψουν γιατί θα «μας κάψουν».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο πολίτης που συνελήφθη αργότερα αναφέρει: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Οι αρχές μετά τις σοκαριστικές σκηνές προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο ενώ προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ και οι τρεις παραπέμπονται στην ελληνική δικαιοσύνη.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της, παρενέβη άμεσα για όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με φαινόμενα ρατσιστική βίας κατά μεταναστών που στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης μετά και την τραγωδία που έλαβε χώρα με τους απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και ζητά να γίνουν οι νόμιμες ενέργειες τόσο στο επίπεδο της αναζήτησης των αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης , όσο και στο επίπεδο της πλήρους διερεύνησης των καταγγελομένων φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Η κυρία Αδειλίνη μάλιστα ζητάει να διερευνηθεί εάν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένα εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά το σκέλος της παραγγελίας της για τους μετανάστες ζητά επίσης να διερευνηθούν σοβαρά αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Ολόκληρη η σημαντική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής :

Ενώ η πύρινη λαίλαπα μαίνεται στη χώρα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εστίες να εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, ώστε να καθίσταται δυσχερέστατος ο έλεγχός τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται, ανείπωτη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, πιθανότατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, μετανάστες, θύματα, συνήθως, παράνομων διακινητών.

Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.

Πηγή:ieidiseis.gr

 

You May Also Like

Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη να βρει «διπλωματικές λύσεις» με τους Δυτικούς

Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη να βρει «διπλωματικές λύσεις» με τους Δυτικούς

Κανένας καύσωνας: Το διάγραμμα της αλήθειας τα λέει όλα για τον καιρό

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, «αναμένεται έντονη αστάθεια» και το σκηνικό καιρού θα είναι μπερδεμένο.

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο oaed.gr και τα ΚΕΠ

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο oaed.gr και τα ΚΕΠ

Ουκρανία: Βίντεο δείχνει πώς ο πύραυλος πλήττει το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για αγνοούμενους

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Στην Ευρώπη η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου

Ρόδος: Νεκρός 54χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου

Μηχανή γκαζόν ανετράπη και τον καταπλάκωσε

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πληρωμές για την πρώτη δόση Διαβάστε περισσότερα: ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πληρωμές για την πρώτη δόση – Όλες οι καταβολές για το 2024

Όλες οι καταβολές για το 2024

Βανδάλισαν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Βανδάλισαν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Καιρός: Έρχονται… 40αρια το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχονται… 40αρια το Σαββατοκύριακο