Ευρεία σύσκεψη, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ με αφορμή τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάμπρος Χτζηζήσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμάς Μάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας, εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη υπήρξε αρχικά ενημέρωση για την πρώτη εικόνα των ζημιών και αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η αναλυτική και πλήρης καταγραφή τους.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασαπίδης, αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2023, θα μεταβεί εκτάκτως στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Τσακίρη, για να του μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή ζήτησε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών γεωργών και κτηνοτρόφων, καθώς η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τις καλλιέργειες της Περιφέρειας.

You May Also Like

Η κ.Φρειδερικη βοσκός στις Πρέσπες μιλά στην αγαπημένη Δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ίνα Ταράντου!

Η κ.Φρειδερικη βοσκός στις Πρέσπες μιλά στην αγαπημένη Δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ίνα Ταράντου!

Π.Δ.Μ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνάντησης του Δικτύου Εμπλεκόμενων Μερών του Διακρατικού Προγράμματος EPICAH που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE

Π.Δ.Μ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνάντησης του Δικτύου Εμπλεκόμενων…

941.000 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε τρία δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία του Δήμου Γρεβενών

  941.000 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε τρία δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία…

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΓΕΛ Σερβίων Κοζάνης στο Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΓΕΛ Σερβίων Κοζάνης στο Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Με ομιλία στην Πεντάβρυσο κλείνει τον προεκλογικό του αγώνα ο Γρ. Γρηγοριάδης

Πρόσκληση  στην τελική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς

«Για μια ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ την επόμενη πενταετία»: Κατέθεσε συνδυασμό η Κάλι Κυριακίδου

Με 138+1 υποψηφίους

Σύλληψη 60χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη 60χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα