FEA 2018: Ανετράπει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο κλάδο. Επέστρεψαν οι Ρώσοι εμπορικοί επισκέπτες

Α. Μαλεγκάνος: «Τα αποτελέσματα της έκθεσης, θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην Καστοριά, με δουλειά για όλους τους γουνοποιούς».

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Αθήνα-FEA 2018 η οποία πραγματοποιήθηκε  στις 23-25/03/2018.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ. Αθανάσιος Μαλεγκάνος, τόνισε πως η Fur Excellence in Athens 2018, ανέτρεψε το κλίμα που παρατηρήθηκε κατά τις προηγούμενες εκθέσεις «Η φράση η οποία συνοψίζει τα αποτελέσματα είναι η θετική ανατροπή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στον κλάδο. Οι Ρώσοι αγοραστές οι οποίοι ήταν απόντες στο Χονγκ Κονγκ και είχαν εμφανιστεί δειλά στο Μιλάνο, προτίμησαν συντριπτικά τη FEA».

Αξίζει να σημειωθεί πως τη FEA επισκέφτηκαν συνολικά 1.480 άτομα, σημειώθηκαν πολλές απευθείας πωλήσεις, αλλά και παραγγελίες. Ο κ. Μαλεγκάνος επεσήμανε επίσης πως οι παραγγελίες που δόθηκαν από τη μεριά των Ρώσων εμπορικών επισκεπτών, φανερώνουν τις προοπτικές που υπάρχουν για μια αγορά που γνωρίζουν πολύ καλά οι ελληνικές επιχειρήσεις «Όλα τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην Καστοριά, με δουλειά για όλους τους γουνοποιούς».

Ο Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σαλαγιάννης δήλωσε πως η Έκθεση, άφησε τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες ιδιαίτερα ευχαριστημένους «Η FEA είναι σκληρό καρύδι παρά τα όσα ειπώθηκαν από τους μέχρι χθες “φίλους” μας. Τα αποτελέσματά της, αποτελούν μια ανάσα αισιοδοξίας για τον κλάδο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Γ. Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης, θέλησε να παρουσιάσει για ποιο λόγο επιλέχθηκε η τοποθεσία της Αθήνας, για να πραγματοποιηθεί η FEA. Ειδικότερα ανέφερε πως η Αθήνα είναι το κέντρο της Ελλάδας και κατ’ επέκταση σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, ότι δεν υπάρχει ανούσια επισκεψιμότητα  και ότι σε λιγότερες επιχειρήσεις αντιστοιχούν περισσότεροι πελάτες «Θέλουμε εμπορικούς επισκέπτες οι οποίοι πραγματικά έρχονται προκειμένου να κάνουν δουλειές και όχι για να κάνουν τη βόλτα τους. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω, πως δεν είμαστε ένα κλειστό club. Φυσικά και θέλουμε περισσότερους εκθέτες, αλλά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Να αυξηθούν και οι εκθέτες και οι πελάτες».

Το Δ.Σ. του ΣΕΓ έκανε λόγο επίσης και για την επίδειξη μόδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου και προβλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 500 άτομα την παρακολούθησαν  στο χώρο διεξαγωγής της, 900 άτομα σε ζωντανή σύνδεση και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 3.500 προβολές στο youtube. Όσον αφορά το workshop, αναφέρθηκε πως πλέον αποτελεί θεσμό της FEA και σκοπός του είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερο νέο κόσμο κοντά στον κλάδο της γούνας, αλλά και να ανανεωθεί η εικόνα του. Στο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας, υπήρξαν πάρα πολλές συμμετοχές, γεγονός που αποδεικνύει τη δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί πάνω σε αυτό τον τομέα.

Τέλος να σημειωθεί πως κατά τη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για την FEA 2019 «Η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Αθήνα, μπαίνει στον ένατό της χρόνο, η επόμενη έκθεση λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου 2019. Ξέρουμε ότι θα δυσαρεστήσουμε τους “φίλους” που εδώ και χρόνια διαδίδουν και ελπίζουν ότι η FEA τελειώνει», είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.

You May Also Like

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν διάθεση προϊόντων από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς

  Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν διάθεση προϊόντων από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για τη…

Συνεχής ενημέρωση από την εφημερίδα «Ορίζοντες» για όλες τις θέσεις που έχουν ανοίξει στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

Εργασία: Θέση πλήρους απασχόλησης στην Εταιρία προστασίας Ατόμων με Αυτισμού

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Δήμου Καστοριάς για τα παιδιά!

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Δήμου Καστοριάς για τα παιδιά!

Η νούμερο ένα θεατρική παράσταση ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ έρχεται στην Καστοριά!

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ Ο Καλός μου Εαυτός Η νούμερο ένα θεατρική παράσταση…

Διάλεξη στην Καστοριά με θέμα «Δίνοντας Προστιθέμενη αξία στα Ανοικτά Δεδομένα»

Διάλεξη στην Καστοριά με θέμα «Δίνοντας Προστιθέμενη αξία στα Ανοικτά Δεδομένα»

Εκστρατεία ενημέρωσης και αγώνα από την «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

«θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε όσους παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο πάντα σε ισορροπία με το περιβάλλον»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς: Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο 8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς: Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο 8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Στην Ισπανία η αγωνιστική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στην  Ισπανία ετοιμάζεται να ταξιδέψει η ομάδα Typhoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά το έργο «Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου Νέου Διοικητηρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά το έργο «Διαμόρφωση…