Ένας άνδρας, που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο μιας γυναίκας το 1995, εκτελέστηκε με τη χορήγηση φονικής ένεσης χθες, Πέμπτη, στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Ο 62χρονος Γκλεν Ρότζερς εκτελέστηκε στη φυλακή της κομητείας Μπράντφορντ στις 18:16 (τοπική ώρα, 01:16 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας.

Είχε καταδικαστεί για τον φόνο της 34χρονης Τίνα Μαρί Κριμπς, μητέρας δύο παιδιών, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί στη μπανιέρα δωματίου ενός ξενοδοχείου.

Ο Ρότζερς είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον φόνο μιας άλλης γυναίκας, της 33χρονης Σάντρα Γκάλαγκερ, επίσης το 1995 στην Καλιφόρνια. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονταν ότι είχε διαπράξει και άλλους φόνους, μεταξύ των οποίων δύο γυναικών στις πολιτείες Μισισίπι και Λουιζιάνα.

Αυτή ήταν η 16η εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 εκτελέσεις με ένεση, δύο με εισπνοή αζώτου – μια αμφιλεγόμενη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2024 στην Αλαμπάμα—και δύο με εκτελεστικό απόσπασμα στη Νότια Καρολίνα, μια μέθοδος που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ από το 2010.

Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Πέντε ακόμη (Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) έχουν επιβάλει μορατόριουμ στις εκτελέσεις έπειτα από απόφαση του κυβερνήτη τους. Στην Αριζόνα είχε επιβληθεί μορατόριουμ στις εκτελέσεις επί δύο χρόνια, το οποίο όμως ακύρωσε τον Νοέμβριο του 2024 ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, με αποτέλεσμα η πολιτεία να προχωρά σε εκτελέσεις φέτος.

https://www.protothema.gr/

You May Also Like

Γκουτέρες (ΟΗΕ): Η κλιματική κατάρρευση άρχισε

«Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό εναντίον των συνεπειών της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα»

Γιάνις Τίμα: Βίντεο δείχνει τις τελευταίες του στιγμές πριν βουτήξει στο κενό

Το βίντεο από κάμερα ενδοσυνεννόησης δείχνει τον Τίμα να πλησιάζει στην είσοδο…

Πέταξε το τυχερό δελτίο που κέρδιζε 92.000 ευρώ επειδή είχε δει λάθος κλήρωση

Πέταξε το τυχερό δελτίο που κέρδιζε 92.000 ευρώ επειδή είχε δει λάθος…

Πάτρα: Στην εντατική διασωληνωμένη 14χρονη που σκαρφάλωσε σε βυτιοφόρο

Έπεσε και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Συγκλονίζει ο 35χρονος με τις 2 θρομβώσεις: «Θα κάνω και τη δεύτερη δόση – Να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος»

Συγκλονίζουν τα λόγια του 35χρονου Κρητικού για την περιπέτειά του με τις…

Reuters: “Παγώνουν” τα σχέδια για νέες κυρώσεις ΕΕ κατά Τουρκίας, λόγω “βελτίωσης κλίματος”

Reuters: “Παγώνουν” τα σχέδια για νέες κυρώσεις ΕΕ κατά Τουρκίας, λόγω “βελτίωσης…

Πάρνηθα: ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή

«Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε»

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία 5,7 Ρίχτερ – 7 νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία 5,7 Ρίχτερ – 7 νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι

Πορεία χιλιάδων διαδηλωτών στην Τουρκία, ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Πορεία χιλιάδων διαδηλωτών στην Τουρκία, ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Γάμος ομοφύλων ζευγαριών: Στα θεωρεία της Βουλής Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Έχουν και οι δύο μιλήσει πολλάκις για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας