Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες ακυρώνουν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στο Ισραήλ καθώς και τις συνεργασίες με Ισραηλινούς δημιουργούς που στηρίζουν και προπαγανδίζουν τις επιχειρήσεις των IDF, εν μέσω της γενοκτονίας στην Γάζα.

Οι νέες αντιδράσεις

Μόλις λίγα 24ωρα πριν έγινε γνωστό πως η Γλυκερία «αποκλείστηκε» από τη μεγάλη συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς – παρά τις αντιδράσεις – επιμένει να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Meridiano στις 17 Ιουνίου, ενώ τα τελευταία 24ωρα έντονη κριτική δέχεται και η Ελένη Φουρέιρα.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το νέο της τραγούδι με την υπογραφή γνωστού Ισραηλινού παραγωγού. Το νέο «χιτ του καλοκαιριού» – που κατάφερε να γίνει ήδη viral – είναι σε μουσική του Itay Galo, που θεωρείται ο νο.1 Dj του Ισραήλ, ενώ αποτελεί διασκευή του κομματιού που κυκλοφόρησε το 2021.

Ο Galo έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ και σημαντικές σκηνές ανά τον κόσμο, ενώ όπως διαβάζουμε στο Soundcloud έχει «απίστευτες ικανότητες» στο στούντιο – κάτι που τον κάνει περιζήτητο από μεγάλους καλλιτέχνες που ζητούν συνεργασία για κάποιο sample.

Την ίδια ώρα ο Dj βρίσκεται στο πλευρό των IDF, όπως αποδεικνύουν και τα αποθηκευμένα stories του στο Instagram από… πάρτυ του ισραηλινού στρατού. Στα βίντεο, που παραμένουν στο προφίλ του, εμψυχώνει με τις μουσικές του τους στρατιώτες που επιχειρούν σε Γάζα και Λίβανο το 2023 – και αυτό ενώ ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.

Η είδηση της συνεργασίας του με την Ελένη Φουρέιρα έχει προκαλέσει – όπως ήταν αναμενόμενο – πολλές αντιδράσεις, με τους θαυμαστές της τραγουδίστριας να διερωτώνται γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη συγκυρία για μια τέτοια συνεργασία.

«Ελένη, καταλαβαίνουμε την αγάπη σου για τη μουσική, αλλά το timing της διασκευής ενός ισραηλινού τραγουδιού είναι ατυχές. Όταν ένα κράτος κατηγορείται για γενοκτονία, η στήριξη – έστω και άθελα – έχει συνέπειες», σημειώνει μια γυναίκα κάτω από την ανάρτηση της τραγουδίστριας, με τα επικριτικά σχόλια να ίναι δεκάδες.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Ένας 64χρονος βιντεοσκοπούσε παράνομα 18χρονη επιβάτιδα τρένου στη Θεσσαλονίκη

Όταν η νεαρή αντιλήφθηκε την παράνομη βιντεοσκόπηση ενημέρωσε τους υπεύθυνους του τρένου

Μετακινήσεις στα νησιά: Αλλάζουν όλα από τη Δευτέρα – Πότε απαιτείται τεστ, ποια είναι η διαδικασία επιβίβασης

Table of Contents Hide Αναλυτικά το πλαίσιο που θα τεθεί σε ισχύ…

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία με δύο σφαίρες – Όταν η πρώτη δεν βρήκε την καρδιά, έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο…

Από ώρα σε ώρα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και η κατάθεση…

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : H επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία τους

  Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : H επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους…

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα της κάλπης

Για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Μητσοτάκης: Στις εθνικές εκλογές δεν θα πάμε με το δίλημμα δεξιά, κέντρο ή αριστερά αλλά τι είναι σωστό και προοδευτικό

Μητσοτάκης: Στις εθνικές εκλογές δεν θα πάμε με το δίλημμα δεξιά, κέντρο…

Η Ρωσία αρχίζει να παράγει μαζικά μίνι κινητά πυρηνικά καταφύγια

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε αυτό που ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η τελική φάση του