«Frogs»: Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στον κόσμο, εξ ολοκλήρου στην αρχαία ελληνική γλώσσα, είναι πλέον πραγματικότητα. Η παραγωγή με τίτλο “Βατράχια” από την Iuvenalis Pictures, είναι μια ερασιτεχνική παραγωγή με εθελοντική πρωτοβουλία.

Η υπόθεση της ταινίας«Frogs»: διαδραματίζεται στην Αθήνα το 405 π.Χ. και περιστρέφεται γύρω από την έλλειψη ταλαντούχων ποιητών στην πόλη. Ως απάντηση, ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού και του θεάτρου, ξεκινά ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο με την υπηρέτριά του Ξανθία, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον διάσημο τραγικό ποιητή Ευριπίδη για να σώσει την Αθήνα. Παράλληλα, ο Ηρακλής, ο αδελφός του Διονύσου, συναντά τον βασιλιά Άδμητο, ο οποίος θρηνεί τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του, της Άλκηστης.

Η ταινία «Frogs»: συνδυάζει αποσπάσματα από τους “Βάτραχους” του Αριστοφάνη, την “Άλκηστη” του Ευριπίδη, το “Συμπόσιο” του Πλάτωνα και τη “Βατραχομαχία”, όλα συνυφασμένα με πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η ομάδα παραγωγής πίσω από αυτό το εγχείρημα αποτελείται από πτυχιούχους του Καθολικού Πανεπιστημίου του Leuven στο Βέλγιο, με ειδίκευση στις κλασικές γλώσσες και τροφοδοτείται από ένα βαθύ πάθος για τον αρχαίο πολιτισμό και την τέχνη του κινηματογράφου.

Η έμπνευση για τους “Βατράχους” προήλθε από μια βαθιά ριζωμένη αγάπη για την ελληνική γλώσσα, τη λογοτεχνία και τον αρχαίο πολιτισμό. Ο Thibaut Lejeune, εκπροσωπώντας την Iuvenalis Pictures, εξέφρασε τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν και να προωθήσουν τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και της λογοτεχνίας της. Με τους “Βατράχους”, στόχος τους είναι να φέρουν την κλασική λογοτεχνία στο σύγχρονο κοινό, ενθαρρύνοντας παράλληλα την εξερεύνηση όλων των πτυχών της.

Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο ευθυγραμμίζεται επίσης με την αναβίωση της προφορικής διδασκαλίας στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, με τους “Βατράχους” να χρησιμεύουν ενδεχομένως ως εκπαιδευτικό υλικό σε αυτόν τον λιγότερο διερευνημένο τομέα. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την αφοσίωση των φιλελλήνων από το εξωτερικό να προσπαθούν να κατακτήσουν μια γλώσσα που είναι σχετικά ευκολότερη για τους Έλληνες λόγω των κοινών γλωσσικών ριζών.

lavart.gr

You May Also Like

Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει στο Netflix – Από 1η Ιουνίου (Βίντεο)

Το Netflix υποδέχεται την πρώτη ελληνική ταινία

Πέθανε ο θρυλικός Χάρι Μπελαφόντε

Ο τραγουδοποιός, ηθοποιός και ακτιβιστής πέθανε σε ηλικία 96 ετών

Το «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Ντενίση θα προβληθεί στο Netflix -Η πρώτη ελληνική ταινία στην πλατφόρμα

Μετά την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro» μια ακόμα ελληνική παραγωγή πρόκειται να προβληθεί στο Netflix

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και τις σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Τι παρακολουθούν οι συνδρομητές στην Ελλάδα

Κάννες 2023: Οι 10 πολυαναμενόμενες ταινίες του 76ου φεστιβάλ

Aπό την αγία τριάδα Σκορσέζε – ΝτιΚάπριο – Ντε Νίρο μέχρι τον Αλμοδόβαρ να σκηνοθετεί τον Πέδρο Πασκάλ

Netflix: Το τέλος των δανεικών κωδικών έφτασε σε 103 χώρες

Προβλέπει έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται τον κωδικό

Το μεγάλο comeback του Johnny Depp

Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες του Παρισιού αλλά κυρίως σε χώρους μέσα και έξω από το Παλάτι των Βερσαλλιών.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2023 μέχρι στιγμής

Από τα χολιγουντιανά όνειρα που γίνονται εφιάλτες μέχρι τη δύναμη των φετινών ιρλανδικών ιστοριών, αυτές είναι οι ταινίες που ξεχώρισαν στο πρώτο μισό της χρονιάς.

O Κίλιαν Μέρφι «έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα» για τις ανάγκες του Oppenheimer

Ήταν τόσο αδύνατος», είπε χαρακτηριστικά η Μπλαντ η οποία υποδύεται τη σύζυγό του Κάθριν Οπενχάιμερ στην ταινία.