«Frogs»: Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στον κόσμο, εξ ολοκλήρου στην αρχαία ελληνική γλώσσα, είναι πλέον πραγματικότητα. Η παραγωγή με τίτλο “Βατράχια” από την Iuvenalis Pictures, είναι μια ερασιτεχνική παραγωγή με εθελοντική πρωτοβουλία.

Η υπόθεση της ταινίας«Frogs»: διαδραματίζεται στην Αθήνα το 405 π.Χ. και περιστρέφεται γύρω από την έλλειψη ταλαντούχων ποιητών στην πόλη. Ως απάντηση, ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού και του θεάτρου, ξεκινά ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο με την υπηρέτριά του Ξανθία, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον διάσημο τραγικό ποιητή Ευριπίδη για να σώσει την Αθήνα. Παράλληλα, ο Ηρακλής, ο αδελφός του Διονύσου, συναντά τον βασιλιά Άδμητο, ο οποίος θρηνεί τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του, της Άλκηστης.

Η ταινία «Frogs»: συνδυάζει αποσπάσματα από τους “Βάτραχους” του Αριστοφάνη, την “Άλκηστη” του Ευριπίδη, το “Συμπόσιο” του Πλάτωνα και τη “Βατραχομαχία”, όλα συνυφασμένα με πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η ομάδα παραγωγής πίσω από αυτό το εγχείρημα αποτελείται από πτυχιούχους του Καθολικού Πανεπιστημίου του Leuven στο Βέλγιο, με ειδίκευση στις κλασικές γλώσσες και τροφοδοτείται από ένα βαθύ πάθος για τον αρχαίο πολιτισμό και την τέχνη του κινηματογράφου.

Η έμπνευση για τους “Βατράχους” προήλθε από μια βαθιά ριζωμένη αγάπη για την ελληνική γλώσσα, τη λογοτεχνία και τον αρχαίο πολιτισμό. Ο Thibaut Lejeune, εκπροσωπώντας την Iuvenalis Pictures, εξέφρασε τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν και να προωθήσουν τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και της λογοτεχνίας της. Με τους “Βατράχους”, στόχος τους είναι να φέρουν την κλασική λογοτεχνία στο σύγχρονο κοινό, ενθαρρύνοντας παράλληλα την εξερεύνηση όλων των πτυχών της.

Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο ευθυγραμμίζεται επίσης με την αναβίωση της προφορικής διδασκαλίας στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, με τους “Βατράχους” να χρησιμεύουν ενδεχομένως ως εκπαιδευτικό υλικό σε αυτόν τον λιγότερο διερευνημένο τομέα. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την αφοσίωση των φιλελλήνων από το εξωτερικό να προσπαθούν να κατακτήσουν μια γλώσσα που είναι σχετικά ευκολότερη για τους Έλληνες λόγω των κοινών γλωσσικών ριζών.

lavart.gr

You May Also Like

Olympion House: Η αγαπημένη μας συνήθεια του καλοκαιριού επιστρέφει πολύ σύντομα για μια ακόμα χρονιά!

Olympion House: Η αγαπημένη μας συνήθεια του καλοκαιριού επιστρέφει πολύ σύντομα για μια ακόμα χρονιά!

«Αγόρια στο Ντους»: Πέρα από το θόρυβο

Η ταινία που πρόβαλε δασκάλα σε δημοτικό και απειλείται με μηνύσεις

Απαγορευμένα βιβλία που έγιναν ταινίες (και γιατί απαγορεύτηκαν)

Λίστα με 13 τέτοιες περιπτώσεις

Poor Things: Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστρια την Emma Stone

Η απίστευτη ιστορία της Bella που θέλει να περιπλανηθεί στη ζωή, έρχεται τον Σεπτέμβριο στους κινηματογράφους.

Barbie: Η απροσδόκητη απογείωση ενός κουρασμένου brand

Είναι γεγονός: μετά από τόσο καιρό, η Barbie φαίνεται να είναι και πάλι cool.

Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει στο Netflix – Από 1η Ιουνίου (Βίντεο)

Το Netflix υποδέχεται την πρώτη ελληνική ταινία

Ο Ιρανός σκηνοθέτης της «Λεϊλά» καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Η ιρανική λογοκρισία και η αυταρχική πρακτική δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφονται κατά του κινηματογράφου

Η συναρπαστική ιστορία ζωής του μικρού από τον “Ιντιάνα Τζόουνς”

Κε Χούι Κουάν: Πώς από τον καταυλισμό προσφύγων βρέθηκε νικητής στα Όσκαρ