«ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ- Για να χτίσουμε τον δήμο που μας αξίζει» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Καστοριάς, Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Η παρουσίαση του ονόματος και του εμβλήματος του συνδυασμού σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα για την διεκδίκηση του χρίσματος της Δημαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του χωριού της Κλεισούρας, στηρίχτηκε, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη στο γεγονός ότι αποτελεί  αφενός την μικρότερη δημοτική ενότητα του Δήμου αφετέρου κουβαλά μία πλούσια και πολυδιάστατη κληρονομιά.

« Ένα μαρτυρικό χωριό που έδωσε έναν ιδιαίτερα βαρύ φόρο αίματος για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Το έμβλημα του συνδυασμού φέρει τρία διακριτά χρώματα με αντίστοιχους συμβολισμούς. Γαλάζιο, πορτοκαλί και πράσινο. Το γαλάζιο συμβολίζει το υγρό στοιχείο. «Είναι ο πνεύμονας που δίνει ζωή στον τόπο μας».

Το πορτοκαλί σημασιοδοτεί την μεταποίηση. Τόσο την γουνοποιία όσο και την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς, τους ακρογωνιαίους λίθους της.

Το πράσινο χρώμα, τέλος, αντιπροσωπεύει την αγροκτηνοτροφία. Τους παραγωγούς που με τον καθημερινό τους μόχθο στηρίζουν την τοπική παραγωγή.

Όσον αφορά στον προγραμματικό σχεδιασμό, εκτός των άλλων, το μεγάλο στοίχημα, όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης, είναι « να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην πόλη μας και να φέρουμε πίσω όσους έχουν φύγει». Η αναχαίτιση του κύματος της ανεργίας και της εγκατάλειψης της πόλης θα επιτευχθεί μέσω των στοχευμένων επενδύσεων, δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Σύνταξη-Φωτογραφίες:Μαρκέλλα Καραμάνου

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η εκδήλωση της Εταιρείας Τουρισμού με σκοπό την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου Culture Plus Interreg IPA CBC

  Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η εκδήλωση της Εταιρείας Τουρισμού με σκοπό την…

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας παραβρέθηκε ο…

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς

  Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Διαμιανό Δούμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης του μεγάλου ευεργέτη…

Πρόγραμμα για τη συλλογή βιοαποβλήτων σε καφέ κάδους ξεκίνησε ο Δήμος Καστοριάς. Άμεσα θα λειτουργήσει και Κέντρο Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών

Πρόγραμμα για τη συλλογή βιοαποβλήτων σε καφέ κάδους ξεκίνησε ο Δήμος Καστοριάς.…

Με 23 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Καστοριάς…

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ευχαριστεί τον Σύλλογο Λογιστών

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ευχαριστεί τον Σύλλογο Λογιστών