Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα οδικής ασφάλειας βρέθηκαν  στο επίκεντρο των  ημερίδων με τίτλο «Ασφαλής Πολίτης»  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι ημερίδες απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες και είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φλέγον θέμα της οδικής ασφάλειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα από τους ομιλητές  δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν κυρίως τα παιδιά με σωστή εκπαίδευση, πρόληψη και ενημέρωση.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων βραβεύτηκαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής που έγινε για την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα, οι μαθητές  παρέλαβαν ένα ποδήλατο με προστατευτικό κράνος και παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό  βιωματικό τρόπο, το πως αντιλαμβάνονται την έννοια της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Την ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι καλύτερα τη σημασία της οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς και να ευαισθητοποιηθούμε σαν κοινωνία τόνισε κατά τη διάρκεια των ημερίδων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης επισημαίνοντας συγχρόνως  από το βήμα των εκδηλώσεων πως: «Οι ημερίδες, μας έδωσαν τη δυνατότητα να προβληματιστούμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο. Να αναρωτηθούμε τι φταίει και πως μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά και πώς να το αντιμετωπίσουμε».

Η Περιφερειακή Αρχή συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, για την αναβάθμιση όλων των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

You May Also Like

Ανδρέας Πάτσης: «Οι όψιμοι “επαναστάτες” της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα ψηφίσματα χωρίς αντίκρισμα»

  Ανδρέας Πάτσης: «Οι όψιμοι “επαναστάτες” της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα…

Υλοποίηση έργων 8 εκατ. ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για τη ΔΕΥΑ Εορδαίας

Υλοποίηση έργων 8 εκατ. ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για τη ΔΕΥΑ…

Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι – Ημερίδα στην Αιανή Κοζάνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και…

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στην ΕΡΤ Κοζάνης

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στην ΕΡΤ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 10 εκ. ευρώ προς την ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid 19

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 10 εκ. ευρώ προς την ενίσχυση των Υπηρεσιών…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς, του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Επισκευή και συντήρηση γεφυρών Μπέλεϋ Διλόφου και Πλατανιάς,  του…

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Γρεβενών, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Γρεβενών, αρμοδιότητας…

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει διαρροή στα social media για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Θ. Καρυπίδης: «Ό,τι δεσμευτήκαμε γίνονται πράξη. Και τα καλύτερα …έρχονται!»

Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκαλεί το ερώτημα του κ. Δακή περί αξιοπιστίας του…

Γιώργος Δασταμάνης: Το φυσικό αέριο στα Γρεβενά είναι γεγονός – Μαζί το πετύχαμε! (Βίντεο)

Γιώργος Δασταμάνης: Το φυσικό αέριο στα Γρεβενά είναι γεγονός – Μαζί το…