Υπογράφηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑΒΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Α ΦΑΣΗ–ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ» στη Δεσκάτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 841.350,84 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Παρόντες στη διαδικασία της υπογραφής ήταν ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας και ο Βουλευτής της Π.Ε. Γρεβενών και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιάτσιος.

Το έργο αφορά τη βελτίωση των υφιστάμενων οδών, που οδηγούν σε σταβλικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δεσκάτης. Στο σύνολό τους οι υπό μελέτη οδοί είναι διαστρωμένες με υλικά ακατάλληλα για οδοποιία με συνέπεια να μην είναι εφικτή η πρόσβαση από οχήματα βαρέως τύπου στις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 19 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 11 χιλιομέτρων, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 23.

«Η στήριξή μας στο πρωτογενή τομέα είναι έμπρακτη και συνεχής. Η οικονομία έχει ανάγκη τον πρωτογενή τομέα και η Περιφερειακή Αρχή είναι στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, θέτοντας τη στήριξη του κλάδου στις βασικές προτεραιότητές της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση έργων οδικών υποδομών με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου.

 

 

You May Also Like

«Αποδυνάμωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς λόγω αναγκαστικών μεταθέσεων για τη στελέχωση περιφερειακών αεροδρομίων». Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου προς τους αρμόδιους Υπουργούς

Η στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών των δώδεκα περιφερειακών αεροδρομίων από το Πυροσβεστικό…

Τη Μ. Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς

Τη Μ. Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πειραματικό και Πρότυπα τη νέα σχολική χρονιά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πειραματικό και Πρότυπα τη νέα σχολική χρονιά

Πρόγραμμα στήριξης οινοπαραγωγών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου

Ενημέρωση της Π.Ε. Καστοριάς

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Όταν μια σύσκεψη ρουτίνας χαρακτηρίζεται επιτυχία. Ο κ. Καρυπίδης βρήκε μετά από 4 χρόνια τα γραφεία της διαχειριστικής αρχής!»

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Όταν μια σύσκεψη ρουτίνας χαρακτηρίζεται επιτυχία. Ο κ. Καρυπίδης βρήκε…

ΖήσηςΤζηκαλάγιας: “Ο προστάτης και πολιούχος Άγιος Μηνάς να σκεπάζει και να ευλογεί την Καστοριά”

ΖήσηςΤζηκαλάγιας: “Ο προστάτης και πολιούχος Άγιος Μηνάς να σκεπάζει και να ευλογεί…

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων…

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Καστοριάς

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού  Καστοριάς   Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων…