Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, η πρώτη συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής, για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Γρηγόρη Τσιούμαρη, του εκπροσώπου της ΠΕΔ και Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρου Θεοδουλίδη, του Προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης, Γιάννη Μητλιάγκα, του Προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Στέργιου Κιάνα, του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Θεόδωρου Σιόγκα, του μέλους του ΔΣ της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Α.Ε., Γιώργου Τοπαλίδη, εκπροσώπων της ΔΕΗ, των Εργατικών Κέντρων Δ. Μακεδονίας και μελών Τοπικών Οργανώσεων Νέων.

«Πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή αποτελεί το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχεδιάζουμε από κοινού, με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, το μέλλον της Περιφέρειας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Εδαφικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έστειλε το μήνυμα της αναπτυξιακής στρατηγικής που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή, ώστε η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας της Περιφέρειας, να χαρτογραφηθεί με τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών ομάδων και φορέων.

Οι σημαντικές τοποθετήσεις, επισημάνσεις και αποφάσεις των μελών για το σχέδιο της ΔΑΜ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, καταδεικνύουν και παγιώνουν τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής για την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού σχεδίου ως ένα οδικό χάρτη με μετρήσιμο αποτέλεσμα, για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου, σημαντικό για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

You May Also Like

Ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021-2022

Ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021-2022

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τους πεσόντες αστυνομικούς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς πραγματοποίησε το Σάββατο 05/03/2016 και ώρα…

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς: Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύπανση από πλαστικά»

  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς: Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύπανση από πλαστικά»

Για άνιση και άδικη εξαίρεση από το επίδομα παραμεθόριων περιοχών κάνουν λόγο οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων

Για άνιση και άδικη εξαίρεση από το επίδομα παραμεθόριων περιοχών κάνουν λόγο…

Ο πρωτοπόρος Καστοριανός καλλιτέχνης-φωτογράφος Λεωνίδας Παπάζογλου βρίσκει μόνιμη κατοικία

  Ο Καστοριανός, πρωτοπόρος της τέχνης της φωτογραφίας, Λεωνίδας Παπάζογλου (1872-1918), βρίσκει…

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων

19ο Χορωδιακό φεστιβάλ : Αξιόλογα χορωδιακά σχήματα από όλη την Ελλάδα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 19ο Χορωδιακό φεστιβάλ Άργους…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον Δήμο Καστοριάς η εβδομάδα ενημέρωσης  με θέμα «Η Πρόληψη θα νικήσει τον Καρκίνο του Μαστού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον Δήμο Καστοριάς η εβδομάδα ενημέρωσης  με θέμα «Η…