Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023, πραγματοποιείτε τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλες, από τις 20 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου συμμετείχαν, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του Υδρογόνου.

Στο Φόρουμ έγινε ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημάνθηκαν οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός για το υδρογόνο έως το 2030.

Στην πρώτη συμμετοχή το 2019, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε εκδηλώσει, για λογαριασμό της Ελλάδας, το ενδιαφέρον για την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου. Σήμερα έχουν κλειδώσει σημαντικές επενδύσεις και εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία και στην Ελλάδα.

«Ειδική αναφορά γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως: «Σε όλα τα σχετικά συνέδρια της Ευρώπης και τις συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος σε τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου με τους επενδυτές, αναγνωρίζεται η διάκριση της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα αυτόν με σημαντικές επενδύσεις πολλών θέσεων εργασίας να έχουν ήδη δρομολογηθεί».

You May Also Like

Ευχαριστήρια επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Ευχαριστήρια επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

«Τις θερμότερες ευχές για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία»

Δήμος Βοΐου: Εορτασμός της επετείου των Μαχών Βίγλας και Φαρδύκαμπου

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο…

Eκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης για τις Ευρωεκλογές (Φωτογραφίες)

Ολυμπία Τελιγιορίδου: ”Στην ομιλία μου τόνισα την αναγκαιότητα να σταματήσει η ερήμωση της ελληνικής περιφέρειας”.

Εξιχνιάσθηκαν άλλες 2 περιπτώσεις απατών σε περιοχές της Κοζάνης

Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 30χρονη ημεδαπή που κατηγορείται για άλλες τρεις περιπτώσεις απατών…

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας νέα πρόσκληση για τη χρηματοδότηση υποδομών των εγγείων βελτιώσεων

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας νέα πρόσκληση για τη χρηματοδότηση υποδομών…