Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023, πραγματοποιείτε τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλες, από τις 20 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου συμμετείχαν, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του Υδρογόνου.

Στο Φόρουμ έγινε ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημάνθηκαν οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός για το υδρογόνο έως το 2030.

Στην πρώτη συμμετοχή το 2019, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε εκδηλώσει, για λογαριασμό της Ελλάδας, το ενδιαφέρον για την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου. Σήμερα έχουν κλειδώσει σημαντικές επενδύσεις και εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία και στην Ελλάδα.

«Ειδική αναφορά γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως: «Σε όλα τα σχετικά συνέδρια της Ευρώπης και τις συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος σε τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου με τους επενδυτές, αναγνωρίζεται η διάκριση της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα αυτόν με σημαντικές επενδύσεις πολλών θέσεων εργασίας να έχουν ήδη δρομολογηθεί».

You May Also Like

Αναστάτωση στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης – Χτύπησε ο συναγερμός και διαπιστώθηκε πως υπήρχε άντρας εντός του ναού

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία – Τι συνέβη; (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Σε debate καλεί ο Γ. Κασαπίδης τον συνυποψήφιό του Γιώργο Αμανατίδη

Κατά το οποίο ο κάθε επικεφαλής θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Έμπρακτο ενδιαφέρον Μητσοτάκη και Ν.Δ για την Καστοριά

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως γνωρίζει τα θέματα που μας απασχολούν»

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ΑΜΚ και την βίαιη απολιγνιτοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ΑΜΚ και την βίαιη απολιγνιτοποίηση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το China Three Gorges University (GTGU).

Εξαμελής αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών από το China Three Gorges University (CTGU) επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νυμφαίο: Ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη οι αρκούδες – Πρώτες οι νεαρότερες(ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν τις βόλτες στο καταφύγιο του Αρκτούρου.