Με μήνυμα νίκης αλλά και αποφασιστικότητας για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, πραγματοποιήθηκαν χθες, το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «ώρα για δουλειά- συνεχίζουμε», με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες, υποστηρικτές και φίλοι του συνδυασμού συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο στην πλατεία Ομονοίας, σε μία τοποθεσία ορόσημο της δημοτικής εκλογικής αναμέτρησης του ’19 για την ομάδα του κ. Κορεντσίδη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος απαρίθμησε τον κατάλογο των υλοποιημένων και προς υλοποίηση έργων της Δημοτικής Αρχής καθώς των νέων προτάσεων αναβάθμισης του Δήμου σε περίπτωση επανεκλογής.

Ξεκίνησε την ομιλία του ανατρέχοντας στην παραλαβή  ενός  δυσλειτουργικού και γεμάτου κενά και παραλείψεις, Δήμου, στην αρχή της τετραετίας, τον οποίο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «καταφέραμε να “νοικοκυρεύσουμε”» ενώ μίλησε και για τις  επιπρόσθετες εξωγενείς δυσκολίες της θητείας, αναφερόμενος στην πολυδιάστατη κρίση της Covid-19.

Ενδεικτικά, ως προς τις επιμένουσες  παθογένειες της Καστοριάς, σε επίπεδο διοίκησης, έφερε ως παράδειγμα την έλλειψη ενός αποδοτικού πλάνου για τον σχεδιασμό των έργων, επισημαίνοντας την χαμηλή απορρόφηση των προσφερόμενων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , κονδυλίων, για να καταλήξει ότι η συγκέντρωση των 42 εκ. ευρώ για την υλοποίηση των έργων, φέρνουν πλέον την Καστοριά στην 2η θέση απορρόφησης κονδυλίων στη Δυτική Μακεδονία.

Μεγάλα άλματα σημειώθηκαν στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, καθώς η Καστοριά απέκτησε το branding που τις έλειπε για μπει στον τουριστικό χάρτη με ενέργειες όπως την δημιουργία ιστοσελίδας για το καράβι “Ολυμπία” και την πραγματοποίηση τακτικών δρομολογίων, την υποβολή αιτήματος για τη λειτουργία σχολής ξεναγών στην πόλη αλλά και την επιδίωξη διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολυπαθή κλάδο της γουνοποιίας αλλά του πρωτογενούς τομέα. Επιπλέον, ανέφερε πως τα προγραμματικά σχέδια ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής περιλαμβάνουν την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επί παραδείγματι, του τουρισμού ευεξίας.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων, ο υποψήφιος δήμαρχος προσέθεσε τον μεγάλο αριθμό έργων αστικής και αγροτικής οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου τόσο στην πόλη της Καστοριάς (κυκλοφοριακός κόμβος, παραλίμνιος δρόμος) όσο και σε κοινότητές της (προγραμματισμένη ανάπλαση παραποτάμιας περιοχής των Μανιακών). Στην λίστα των προγραμματισμένων έργων, βρίσκεται ενδεικτικά, η  ανάπλαση τμήματος της Βόρειας Παραλίας, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Κορεντσίδης δήλωσε ότι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις για την εξοικονόμηση ρεύματος που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσια κτίρια π.χ. σχολικές μονάδες, κατέστησαν εφικτή την διατήρηση των τιμών των δημοτικών τελών, τα οποία μάλιστα, θα μειωθούν κατά 30%, σύμφωνα με το οργανωτικό πλάνο της πενταετίας. Πέραν αυτών, εξέφρασε την πρόθεση στροφής προς την κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης με νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις, ενίσχυση της ανακύκλωση αλλά και την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα Smart Cities, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί αίτημα.

Στον πολιτιστικό τομέα, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης του λιμναίου οικισμού και του Θεάτρου Βουνού ενώ δεσμεύτηκε να προτεραιοποιήσει τα πλίθινα χωριά των Κορεστείων στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης των τοπόσημων και παραδοσιακών κτηρίων αλλά και  να ενδυναμώσει περαιτέρω τις σχέσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Εξήγγειλε, τέλος, την ανέγερση ενός συνεδριακού- πολιτιστικού κέντρου στην πόλη της Καστοριάς.

Η κοινωνική πρόνοια και οι κοινωνικές παροχές συνιστούν  ακόμη ένα σημείο της προγραμματικής ατζέντας με την δημιουργία  του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για άτομα με αυτισμό και την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε σχολικές, για παράδειγμα, μονάδες. Σε αυτά, προστίθεται και ένα νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Η βεντάλια των προγραμματικών δηλώσεων κλείνει με τον τομέα του αθλητισμού στον οποίο έχουν ήδη τεθεί τα θεμέλια, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και οργανώσεων στην πόλη μας με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την φιλοξενία αγώνων κωπηλασίας. Στα νέα έργα ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα πρωταγωνιστεί η  κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου με κολυμβητήριο.

Ο κ. Κορεντσίδης ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου, δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την θητεία της Δημοτικής Αρχής καθώς  υλοποίησε  τις  υποσχέσεις της  και κατάφερε έτσι να χτίσει μίας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες αλλά και ότι είναι έτοιμος για την επόμενη αυτοδιοίκητή περίοδο με ακόμη ταχύτερα βήματα για τον μέλλον του τόπου.

«Εμείς οι 232 υποψήφιοι.. ίσοι μεταξύ ίσων, ομάδα των έργων και όχι των υποσχέσεων… θα δώσουμε έναν τίμιο και δίκαιο αγώνα όχι με στόχο την νίκη της παράταξης αλλά του τόπου μας. Πάμε δυνατά για να φτάσουμε τον Δήμο Καστοριάς ακόμη ψηλότερα», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης, κλείνοντας την ομιλία του με αισιοδοξία για την έκβαση των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή.

 

 

Ρεπορτάζ: Μαρκέλλα Καραμάνου

 

You May Also Like

Δήλωση της ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρίας Σπυράκη

Για το αίτημα άρσης ασυλίας της από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντής της Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη και στο Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντής της Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη και στο…

Ο Γρηγόρης Χάτσιος ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς (Βιογραφικό-Δηλώσεις)

Ο Γρηγόρης Χάτσιος ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς (Βιογραφικό-Δηλώσεις)

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού για τη νέα σχολική χρονιά (video)

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού για τη νέα σχολική χρονιά (video)

Σταϊκούρας: Από βδομάδα η καταβολή για το επίδομα θέρμανσης, πότε πληρώνεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σταϊκούρας: Από βδομάδα η καταβολή για το επίδομα θέρμανσης, πότε πληρώνεται η…

Παρεμβάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα, του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς. Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  με διαρκείς παρεμβάσεις, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.