Ο διάσημος Γάλλος κασκαντέρ Remi Lucidi έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στο κενό από τοιν 68ο όροφο ενός ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ.

Ο 30χρονος κασκαντέρ Remi Lucidi, γνωστός για τα ακροβατικά του στο Instagram πέθανε αφού έπεσε στο κενό, 219 μέτρα από την κορυφή ενός ουρανοξύστη 68 ορόφων στο Χονγκ Κονγκ, ενώ προσπαθούσε να ποζάρει για μια φωτογραφία

Γνωστός ως «Remi Enigma» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ιστορικό αναρρίχησης σε ψηλές κατασκευές παγκοσμίως, από κτίρια, μέχρι γερανούς, γέφυρες, πυλώνες και πομπούς. Την ημέρα του ατυχήματος, είπε στην ασφάλεια ότι επισκεπτόταν έναν φίλο του στον 40ο όροφο για να αποκτήσει πρόσβαση στην ταράτσα του πύργου.

Ο Lucidi, είχε φτάσει στον 68ο όροφο του πύργου Tregunter Tower, στην πολυτελή περιοχή Mid-Levels του Χονγκ Κονγκ πριν από τη μοιραία πτώση του. Μία υπηρέτρια τον είδε να χτυπά τα παράθυρα του ρετιρέ για να επιστρέψει στο εσωτερικό του κτηρίου, αλλά έπεσε στο κενό πριν φτάσει βοήθεια.

Το απόγευμα του θανάτου του την περασμένη Πέμπτη (27/7), ο Γάλλος λάτρης της περιπέτειας είχε φτάσει στον πύργο στις 7:30 μ.μ. λέγοντας σε έναν φύλακα ότι επισκεπτόταν έναν φίλο του στον 40ο όροφο. Ο κάτοικος τον οποίο κατονόμασε αρνήθηκε έκτοτε ότι τον γνώριζε και ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να παρακάμψει την ασφάλεια.

Στη συνέχεια, το βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης κτιρίου «βλέπει» τον Lucidi να βγαίνει από το ασανσέρ στον 49ο όροφο πριν πάρει τις σκάλες για την κορυφή στο επίπεδο 68. Η πόρτα στην ταράτσα ήταν κλειδωμένη, αλλά ο Lucidi την άνοιξε με το ζόρι, αποφασισμένος να τραβήξει άλλη μια φωτογραφία από την ταράτσα.

Σε πολλές από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Instagram φαίνεται να προσκολλάται στις ράβδους ψηλών κτιρίων και κατά πάσα πιθανότατα προσπαθούσε να κάνει το ίδιο όταν έπεσε. Η αστυνομία βρήκε την αθλητική του κάμερα, η οποία περιείχε βίντεο από τα extreme sports που έκανε, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στο Instagram, ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις αναρριχητικές του περιπέτειες, ενθουσιάζοντας τους περισσότερους από 3.000 ακόλουθούς του. Σε πρόσφατες δημοσιεύσεις πόζαρε στην κορυφή πολυώροφων κτηρίων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, από το Ντουμπάι και τη Βουλγαρία μέχρι τη Γαλλία.

Πολλές φορές εμφανίστηκε να κάνει τολμηρές αναβάσεις χωρίς τη χρήση ιμάντων ασφαλείας. Σε ένα βίντεο που ανατριχιάζει, φαίνεται να ισορροπεί στην άκρη μιας καμινάδας ύψους 980 ποδιών στη Γαλλία. Έξι ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Lucidi, ο οποίος περιέγραφε τον εαυτό του ως φωτογράφο με έδρα το Χονγκ Κονγκ, δημοσίευσε μια φωτογραφία από την Times Square στο Causeway Bay του Χονγκ Κονγκ στη σελίδα του στο Instagram, η οποία είναι τώρα γεμάτη αφιερώματα.

«Καλό παράδεισο αδερφέ. Θλιβερά νέα που κανείς δεν θέλει να ακούσει ποτέ για έναν συνάδελφό του εξερευνητή», έγραψε κάποιος «Το ρίσκο είναι μεγάλο όταν αναζητάς εκπληκτικές εμπειρίες. Αιώνιος σεβασμός αναπαύσου εν ειρήνη», πρόσθεσε ένας άλλος. «Δεν θα μας αφήσεις ποτέ, είσαι μοναδικός», είπε ένας τρίτος.

Ο Lucidi έμενε σε έναν ξενώνα στο Tsim Sha Tsui. Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα τον περιέγραψε «φιλικό και ταπεινό». «Ήταν υγιής και σε φόρμα και με χαρούμενο πρόσωπο», είπε ο Gurjit Kaur στο SCMP. «Νιώθω πολύ λυπημένος. Μου είπε ότι θα έκανε πεζοπορία σε ένα βουνό όταν ρώτησα πού πήγαινε. Είπε ότι ήθελε να κάνει πολύ πεζοπορία όταν ήταν εδώ», είπε.

You May Also Like

Το Πακιστάν κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στο ΥΠΕΞ για να τον «μαλώσει»

Το Πακιστάν κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στο ΥΠΕΞ για να τον «μαλώσει»

Πέθανε η Βάσω Σταματίου, η τελευταία Ελληνίδα επιζήσασα του Άουσβιτς

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Πώς θα γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Πώς θα γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γιατί λειτουργούσε 12 ώρες χωρίς ρεύμα

Καθυστέρησαν χειρουργεία και μεταφέρθηκαν ασθενείς

Μπαλί: Φόβοι για ηφαιστειακή έκρηξη, στο μέγιστο επίπεδο ο συναγερμός

Στη μέγιστη κλίμακα αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας και…

Πόθεν Έσχες – Μητσοτάκης: 36 ακίνητα σε Αθήνα, Κρήτη και Τήνο – Καταθέσεις 5.500 ευρώ

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Λύθηκε ο γρίφος των μαζικών θανάτων ελεφάντων στην Αφρική. Υπεύθυνο ένα βακτήριο

Εκατοντάδες ελέφαντες είχαν πεθάνει ξαφνικά το 2020 μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου: 9 χρόνια πριν βρέθηκε το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το bulling, οι βασανισμοί και η εξαφάνιση

Υποχρεωτική χρέωση με Περιβαλλοντικό Τέλος στη χρήση πλαστικής σακούλας. Πρόστιμα από 500 έως και 1.000 ευρώ

Υποχρεωτική χρέωση με Περιβαλλοντικό Τέλος στη χρήση πλαστικής σακούλας. Πρόστιμα από 500…

Ολοταχώς προς υψηλό επτά ετών το πετρέλαιο

Ολοταχώς προς υψηλό επτά ετών το πετρέλαιο