Άτομά άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να κατέχουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης για προσωπική χρήση

To Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα την απόφαση της Bundestag για μερική νομιμοποίηση της κάνναβης, επιτρέποντας έτσι την υπό όρους κατανάλωση, κατοχή και καλλιέργειά της από ενήλικες.
«Η προηγούμενη πολιτική για την κάνναβη είχε αποτύχει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των χρηστών ναρκωτικών μεταξύ των παιδιών και των νέων και στον διπλασιασμό των θανάτων από την χρήση. «Δεν γινόταν να συνεχίσουμε έτσι. Για χρόνια ήμουν κατά της νομιμοποίησης, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι χρειαζόμασταν ένα νέο σύστημα», δήλωσε ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα νομοθεσία θα σημάνει και το τέλος της μαύρης αγοράς.
Νόμιμη η χρήση κάνναβης για τους 18+
Από την 1η Απριλίου, άτομα άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να κατέχουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης για προσωπική χρήση, ενώ νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών στο σπίτι. Θα επιτρέπεται επίσης η σύσταση και λειτουργία συλλόγων καλλιέργειας κάνναβης, με έως και 500 ενήλικα μέλη, αλλά το παραγόμενο προϊόν θα προορίζεται μόνο για προσωπική κατανάλωση έως και 50 γραμμαρίων τον μήνα. Η κατανάλωση κάνναβης σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτά απαγορεύεται, καθώς και η κατανάλωση στο πεζοδρόμιο, μέχρι τις 20:00.