Η έννοια του αντάρτη, είτε με την αρνητική είτε με τη θετική της διάσταση, δεν ήταν απλά παρά μια επικοινωνιακή προσέγγιση και τίποτε περισσότερο

Ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Αμανατίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» λίγες μόλις ημέρες μετά τις περιφερειακές εκλογές διατύπωσε την ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με στόχο να οδηγήσει την Περιφέρεια στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο στην ερώτηση αν θεωρεί πως ο αυτοδιοικητικός «χάρτης» έχει χρώματα: «Για εμάς δεν υπάρχουν χρώματα, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς είχαν και έχουν σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις. Η δική μας άποψη είναι ότι προχωράμε όλοι μαζί διότι οι συλλογικότητες όταν υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των πολιτών οφείλουν να πορεύονται με γνώμονα μόνο το δημόσιο συμφέρον». Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Γιώργος Αμανατίδης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα πρώτο σχόλιο, κύριε Αμανατίδη, για το νικηφόρο αποτέλεσμα ως νέος περιφερειάρχης. Αισθάνεστε δικαιωμένος για την απόφασή σας;

Το αποτέλεσμα είναι μια δικαίωση πραγματικά τόσο για μένα, για τους συνεργάτες μου και κυρίως για την πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που υιοθέτησε τον προγραμματικό μας λόγο για την ανάγκη βελτίωσης της μέχρι σήμερα πορείας της Δυτικής Μακεδονίας. Η εντολή που μας δόθηκε είναι εντολή δουλειάς, σύνθεσης απόψεων, συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς όλων όσοι μπορούν να συνεισφέρουν τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και κυρίως για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η ευθύνη που αναλαμβάνουμε είναι μεγάλη και θα εργαστούμε μεθοδικά για τη Δυτική Μακεδονία του μέλλοντος. Ενωμένοι, βλέπουμε μόνο μπροστά, επικεντρωμένοι στον κοινό στόχο για μια Δυτική Μακεδονία της ανάπτυξης, της προόδου, της καινοτομίας!

Για τη Δυτική Μακεδονία όπως πραγματικά αξίζει στους ανθρώπους της! Σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ως νέος συνδυασμός καταφέραμε να συνδιαμορφώσουμε το κοινό μας όραμα, με όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας συγκροτώντας ένα συγκεκριμένο στοχευμένο στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε να πω και κάτι ακόμα. Το ευχαριστώ είναι δεδομένο και είναι μεγάλο. Ευχαριστώ τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, ευχαριστώ τα μέλη του συνδυασμού μας που δώσανε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα, ευχαριστώ τους αφανείς ήρωες του οργανωτικού και φυσικά την οικογένειά μου.

Ακούμε πολλά περί χρωμάτων του χάρτη, περί «ανταρτών», κ.λπ. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Χαίρομαι πολύ για αυτή σας την ερώτηση. Για εμάς δεν υπάρχουν χρώματα, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς είχαν και έχουν σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις. Η έννοια του αντάρτη είτε με την αρνητική είτε με τη θετική της διάσταση δεν ήταν απλά παρά μία επικοινωνιακή προσέγγιση και τίποτε περισσότερο. Η δική μας άποψη είναι ότι προχωράμε όλοι μαζί διότι οι συλλογικότητες όταν υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των πολιτών οφείλουν να πορεύονται με γνώμονα μόνο το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό θα εργαστούμε σκληρά για έναν τόπο που θα ευημερεί.

Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων σας;

Στις πρώτες προτεραιότητές μας είναι η επιτάχυνση αξιοποίησης των πόρων των συγχρηματοδοτούμενων εργαλείων ώστε να υπάρχει μια διοικητική συνέχεια με βελτίωση της δυνατότητας παρέμβασης από την Περιφέρειά μας. Η δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης με τους θεσμικούς φορείς για όλες αυτές τις διαδικασίες με τη συγκρότηση άμεσα ενός επιχειρησιακού σχεδίου για την επόμενη πενταετία. Συνοπτικά βασική μας προτεραιότητα είναι η καταγραφή όλων των προκλήσεων και η αξιοποίηση όλων των κονδυλίων στοχευμένα με συστράτευση δυνάμεων. Στόχος μας είναι να γίνει η περιφέρειά μας ελκυστική, ανταγωνιστή, έξυπνη και πράσινη. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια-πρότυπο. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να λύσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις προοπτικές.

Θα κατακτήσουμε μικρές και μεγάλες νίκες, με τους πολίτες στο πλευρό μας, χωρίς διαχωρισμούς είτε μας ψήφισαν είτε όχι.

Ποια θα είναι η στάση σας για τη συνεργασία με την κυβέρνηση η οποία στάθηκε απέναντί σας κατά την προεκλογική περίοδο;

Να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος. Ναι, είναι αλήθεια ότι υπήρξε πολύ μεγάλη, ανεξήγητη θα έλεγα πίεση και συμπεριφορές προς το πρόσωπό μου, προς το σύνολο το συνδυασμού και κυρίως σε πολίτες που μας στήριζαν που θα θέλαμε να προσπεράσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον. Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση ως οφείλουμε με τη θεσμικότητα που πρέπει να την περιβάλλει εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ καλή σε σχέση με τις αναγκαίες δράσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη του τόπου μας. Αλλωστε σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Τα προβλήματα είναι πολλά, ειδικά στην περιφέρειά μας που πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση, οι προοπτικές ακόμα περισσότερες και ο ρόλος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα είναι πιο ενεργός στη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση έργων και δράσεων. Αυτός είναι κοινός τόπος για όλους μας.

in.gr

You May Also Like

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης που επιχειρείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης.

Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Υπάρχει ένας κόσμος μελωδίας, χορού, παραμυθιού, παιχνιδιού. Ένας κόσμος πολύχρωμος, αγνός, ευαίσθητος,…

Ενημέρωση για τη διοργάνωση «Global Game Jam 2020»  Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ενημέρωση για τη διοργάνωση «Global Game Jam 2020»  Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου…

Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς «Το χοροστάσι του Αη Γιάννη».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από τοπικούς παραγωγούς

Το Προσκύνημα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Χορηγός Βοΐου

Ένα από τα πλέον γνωστά και θαυματουργά Προσκυνήματα της Παναγίας στην περιοχή…

Αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου 16 – Δράση 1 του Π.Α.Α., προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου 16…

Η πιο συγκινητική Ανάσταση γίνεται στην Κοζάνη

” Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους”

Εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.