Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, που τελέστηκε σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, σε περιοχή των Γρεβενών και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι προχθές (12-09-2023) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών, ο 35χρονος προσποιούμενος υπάλληλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να αποσπάσει από την 72χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ και -1- κινητό τηλέφωνο.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 35χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

You May Also Like

Χρηματοδότηση κατασκευής δικτύων αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πεντάβρυσου και Ανατολικού, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020

    Χρηματοδότηση κατασκευής δικτύων αποχέτευσης λυμάτων  οικισμών Πεντάβρυσου και Ανατολικού, προϋπολογισμού…

«Αποκλειστική νοσοκόμα» ξάφριζε ασθενείς και συνοδούς στο νοσοκομείο Μεταξά

Δύναμη της Άμεσης Δράσης κατάφερε να συλλάβει την 43χρονη

Η μητέρα που έριξε δηλητήριο στις φακές της κόρης της

Η δολοφονία που είχε συγκλονίσει πριν από 23 χρόνια την Ηλεία.

Μητροπολίτης Ειρηναίος: Σας προτρέπω να μην συμμετέχετε σε καρναβαλικές εκδηλώσεις

Μητροπολίτης Ειρηναίος: Σας προτρέπω να μην συμμετέχετε σε καρναβαλικές εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Εθελοντικής ομάδας στο 1ο Δημοτικό σχολείο Άργους Ορεστικού

”Τα παιδιά μας θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ένα όμορφο και ανανεωμένο περιβάλλον!”

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και κλοπές που διαπράχθηκαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Κοζάνης

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο 43χρονων ημεδαπών, ενώ αναζητείται προκειμένου ταυτοποιηθεί…

Βέροια: Δεν το έκανα εγώ αλλά κάποια «αόρατη» δύναμη

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών

«Δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να ακούσουν τραπ, απορώ γιατί δεν τα απαγορεύουν»

Ο Ζαφείρης Μελάς δήλωσε ότι δεν συνεργαζόταν ποτέ με τράπερ.

Παρατείνεται η προθεσμία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια»

Παράταση για τις υποβολές αιτήσεων