H ΕΛΜΕ Καστοριάς για τις 9μηνες άδειες ανατροφής

Να δοθούν άμεσα οι 9μηνες άδειες ανατροφής  σε όλες τις νεοδιόριστες και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τις άδειες ανατροφής των εκπαιδευτικών:

Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, που δικαιώθηκαν δικαστικά και διορίστηκαν το 2019 είναι γονείς ανήλικων τέκνων και δικαιούνται 9μηνες άδειες ανατροφής. Κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρνούνται να τους χορηγήσουν αυτή την άδεια επικαλούμενες εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας του 2014, σύμφωνα με την οποία οι άδειες θα δοθούν στους συναδέλφους περικομμένες με βάση “αριθμητικό τύπο”.  (Φ351.5/43/67822/Δ1/5.05.2014).

Όμως το ζήτημα της άδειας ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ορίζεται ξεκάθαρα με σχετικές εγκυκλίους ήδη από το 2007, όπου  με την εγκύκλιο 74275/Δ2/10-7-2007 αναφέρεται ρητά ότι «Ο γονέας εκπαιδευτικός δικαιούται εννέα (9) μήνες άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού, εφόσον δεν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου [….] O χρόνος εργασίας του γονέα εκπαιδευτικού, εάν δεν κάνει χρήση της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, μειώνεται κατά δύο (2) ώρες την εβδομάδα, εφόσον έχει τέκνα ηλικίας έως δύο (2) ετών.”

Επιπρόσθετα, σε άλλα επίσημα απαντητικά έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας, που  αναφέρονται στην “Επιστολή Διαμαρτυρίας” των νεοδιόριστων συναδέλφων σχετικά με το θέμα, ξεκαθαρίζεται ρητά το δίκαιο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων των νεοδιόριστων για χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής σε όλους όσοι το δικαιούνται βάσει των παραπάνω νόμων και εγκυκλίων.

 Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε:

  • Να χορηγηθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους νεοδιόριστους συναδέλφους η εννιάμηνη (9μηνη) άδεια ανατροφής.
  • Να παρέχονται πάγια και σταθερά πλήρη δικαιώματα για τις οικογενειακές διευκολύνσεις και άδειες στους εκπαιδευτικούς γονείς.

 

You May Also Like

Ο τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος στην Καστοριά

Ο τραγουδιστής  Γιώργος Παπαδόπουλος στην Καστοριά

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

H Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας   Δυτικής…

Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – “Το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας και κατά του Ελληνισμού πρέπει να πάψει να μένει ατιμώρητο”

    Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την Ημέρα…

Η επαρχία εκπέμπει SOS. Κλείνει το Ταχυδρομείο της Μεσοποταμίας (;). Επιστολή Ανέστη Αγγελή προς τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ

Η επαρχία εκπέμπει SOS. Κλείνει το Ταχυδρομείο της Μεσοποταμίας (;). Επιστολή Ανέστη…

Το Δημαρχιακό Μέγαρο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β΄ και της Γ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

  Το Δημαρχιακό Μέγαρο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β΄ και της  Γ’…

Οι θετικές ειδήσεις για τον κορονοϊό που χάνονται μέσα στην υπερπληροφόρηση. Η προσπάθεια για εντοπισμό φαρμάκων και οι χιλιάδες ασθενείς που έχουν ανακάμψει

Οι θετικές ειδήσεις για τον κορονοϊό που χάνονται μέσα στην υπερπληροφόρηση. Η…

Διευκρινήσεις για το πόσιμο νερό στην Τ.Κ. Αμπελοκήπων

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, μετά τις δημοσιεύσεις των πρόσφατων αναλύσεων νερού για…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…