Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 07 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Καστοριάς με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρη Φραγκάκη, συμμετείχε  η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Στη συνάντηση, όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, ζήτησαν από τον κ. Φραγκάκη να αναλάβει μέσω του ΕΟΤ, την εντατικοποίηση της προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς, την αύξηση της παρουσίας της Καστοριάς ως τουριστικού προορισμού σε διεθνείς εκθέσεις και τη συνεργασία του φορέα σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού.

Από την πλευρά του, ο Γενικός γραμματέας, πρότεινε, όπως και η νέα κείμενη νομοθεσία προβλέπει, τη δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO – Destination Management Organization) με έδρα την Καστοριά, έτσι ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη συνεργασία του φορέα με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τόσο σε θέματα, οργάνωσης και σχεδιασμού της προβολής του τουριστικού προϊόντος, όσο και της δυνατότητας χρηματοδότησης του, από Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Για την υλοποίηση της πρότασης του κ. Φραγκάκη, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους παρευρισκόμενους, ανέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κα. Κοζατσάνη να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, έως το τέλος της εβδομάδος, έτσι ώστε να διερευνηθεί ο τρόπος δημιουργίας του εν λόγω Οργανισμού.

Στο τέλος της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης δώρισε στο Γενικό γραμματέα του ΕΟΤ ένα λεύκωμα με θέματα τον πολιτισμό και την λαογραφία της Καστοριάς.

sσυνάντηση επιμελητήριο sσυνάντηση επιμελητήριο sσυνάντηση επιμελητήριο sσυνάντηση επιμελητήριο

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…