Εμπιστέυονται τους ορίζοντες

tHE TALKS

Την 111η Επέτειο Απελευθέρωσής της από τον Οθωμανικό ζυγό γιόρτασε σήμερα το πρωί η Καστοριά με την μεγαλειώδη παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στο κέντρο της πόλης.

Συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Καστοριάς και των Δημοτικών Ενοτήτων της , τοπικοί σύλλογοι και σωματεία, πρόσκοποι, αναπηρικές και εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, τμήματα της αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας συνοδεία οχημάτων όπως και τα Τμήματα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Ταξιαρχίας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών, Εκκλησιαστικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τα 500 χρόνια σκλαβιάς αυτά τα χώματα, της Δυτικής Μακεδονίας και της Καστοριάς οργώθηκαν με τις αξίες του Ελληνισμού από ιερείς, από δάσκαλους, από εθνικούς ευεργέτες.

Σήμερα τους αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή, υποσχόμενοι να υλοποιήσουμε το όραμά τους. Να κρατήσουμε την πατρίδα ελεύθερη και πάντα δημιουργική.

Χρόνια πολλά στους Καστοριανούς».

 

 

Φωτορεπορτάζ: Μαρκέλλα Καραμάνου

Βίντεο: Μάνος Τούνας

 

 

reading is everything

Συνεντεύξεις

Οι συνεντέυξεις είναι μία σειρά  που παρουσιάζει τα πρόσωπα που διαμορφώνουν το μέλλον του τόπου.