Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έσπασε το ρεκόρ παραμονής και διαβίωσης κάτω από το νερό χωρίς αποσυμπίεση στη Φλόριντα.

Ο Τζόζεφ Ντιτούρι βυθίστηκε σε ένα ειδικό κουβούκλιο στον πυθμένα μιας λιμνοθάλασσας, σε βάθος 9 μέτρων, την 1η Μαρτίου και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα – επί 77 ολόκληρες ημέρες.

Ο άνθρωπος, ο οποίος ακούει και στο ψευδώνυμο «Dr. Deep Sea», έτρωγε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα με αυγά και σολομό, που ετοίμαζε σε φούρνο μικροκυμάτων, έκανε γυμναστική με ζώνες αντίστασεις και push-ups ενώ έπαιρνε και έναν μεσημεριανό υπνάκο για μια ώρα σε καθημερινή βάση.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε ένα υποβρύχιο, στο κουβούκλιο δεν υπήρχε τεχνολογία για να ρυθμίζει την αυξημένη πίεση κάτω από το νερό.

FRAZIER NIVENS/FLORIDA KEYS NEWS VIA REUTERS

Το προηγούμενο ρεκόρ των 73 ημερών, δύο ωρών και 34 λεπτών σημειώθηκε από δύο καθηγητές του Τενεσί -τον Μπρους Καντρέλ και την Τζέσικα Φέιν- στην ίδια τοποθεσία το 2014.

Ωστόσο, ο Ντιτούρι δεν συμβιβάζεται μόνο με το ρεκόρ και δεν σκοπεύει να ξαναβγεί άμεσα στην επιφάνεια: Θέλει να μείνει κάτω από το νερό μέχρι τις 9 Ιουνίου, όταν θα συμπληρώσει 100 ημέρες, ώστε να ολοκληρώσει μια υποβρύχια αποστολή που ονομάζεται Project Neptune 100.

Η αποστολή συνδυάζει ιατρική και ωκεάνια έρευνα μαζί με μια εκπαιδευτική προσέγγιση και έχει οργανωθεί από το Marine Resources Development Foundation.

«Το ρεκόρ είναι ένα μικρό κατόρθωμα και το εκτιμώ πραγματικά», είπε ο Ντιτούρι -εκπαιδευτικός στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, κάτοχος διδακτορικού στη βιοϊατρική μηχανική και συνταξιούχος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ. «Είναι τιμή μου που το κατέχω, αλλά έχουμε ακόμα περισσότερη έρευνα να κάνουμε», τόνισε.

Η έρευνά του περιλαμβάνει καθημερινά πειράματα στη φυσιολογία για να παρακολουθεί πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στη μακροχρόνια έκθεση σε ακραίες πιέσεις.

«Η ιδέα είναι να εποικίσουμε τους ωκεανούς του κόσμου, να τους φροντίσουμε ζώντας σε αυτούς και συμπεριφέροντάς τους πραγματικά καλά», υπογράμμισε.

Ενώ λέει ότι του αρέσει να ζει κάτω στον βυθό, υπάρχει ένα πράγμα που του λείπει πραγματικά. «Αυτό που μου λείπει περισσότερο από την επιφάνεια είναι κυριολεκτικά ο ήλιος», επισημαίνει. «Ο ήλιος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μου – συνήθως πηγαίνω στο γυμναστήριο στις πέντε το πρωί και μετά επιστρέφω και παρακολουθώ την ανατολή του ηλίου», καταλήγει.

Πηγή:huffingtonpost.gr

You May Also Like

13χρονο παιδί – θαύμα: Κοντός αλλά… μάγος με τη μπάλα (Βίντεο)

Ο πιτσιρικάς έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης high school που έφτασε τους 1.000 πόντους.

Τι συμβαίνει όταν ένα αυγό σπάει κάτω από το νερό (βίντεο)

Δύτης έσπασε αυγό 12 μέτρα κάτω από το νερό

Εντολή Εμανουέλ Μακρόν: Οι μαθητές και οι φοιτητές στη Γαλλία, από του χρόνου, θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά

Μαθητές γυμνασίου και φοιτητές από του χρόνου στη Γαλλία με εντολή Μακρόν…

Τσόμσκι για κορονοϊό: Η Κούβα βοηθάει την Ευρώπη ενώ η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα (video)

Τσόμσκι για κορονοϊό: Η Κούβα βοηθάει την Ευρώπη ενώ η Γερμανία δεν…

Ταύρος απέδρασε από την αρένα και πήδηξε στο κοινό – Τρεις τραυματίες

Βίντεο από τη στιγμή της απόδρασης

Ο Κύριος Πατάτας δεν είναι πια “κύριος” – Από mr τον κανουν ουδέτερο

Ο Κύριος Πατάτας δεν είναι πια “κύριος” – Από mr τον κανουν…

Μέση Ανατολή: Πώς θα είναι το επόμενο στάδιο του πολέμου

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ο στρατός είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» για το επόμενο στάδιο

Τραμπ: Μην ασχολείστε με τον Πούτιν, αλλά με τους μετανάστες που βιάζουν

Να μην καταντήσουμε σαν την Ευρώπη